Uğur Mumcu katledilişinin 26. yılında anıldı

24 Ocak 1993 günü, arabasına yerleştirilen bombayla katledilen gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 26. yılında çeşitli etkinliklerle anıldı.

Ankara'da saldırının gerçekleştiği Uğur Mumcu Sokağı'nda yapılan anma törenine  gazeteci örgütleri, siyasi partiler, sendikalar ve  birçok kurum katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mumcu ailesiyle birlikte alana gelerek Uğur Mumcu'nun katledildiği yerdeki anıta karanfiller bıraktı. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Baskıya boyun eğmeyen Mumcu ve onun gibi pek çok düşünür katledildi. Katillerin bulunması gerekiyordu ama bu yapılmadı. Siyasi iktidarlar görevlerini yerine getirmediler” dedi. 

İstanbul'daki anma ise Şişli Harbiye'deki Uğur Mumcu Anıtı önünde yapıldı.  Anmaya TGS (Türkiye Gazeteciler Sendikası) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, TGS Genel Sekreteri İlkay Kaya, TGS İstanbul Şube Başkanı Ali Açar, CHP eski İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya katıldı. 

Yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Aykut Küçükkaya, “Biz de onun izinde Cumhuriyet gazetesi olarak aynı kararlılıkla gidiyoruz. Onun ne kadar büyük bir gazeteci olduğunu, ne kadar önemli bir isim olduğunu ve ne kadar aydın bir gazeteci olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz. ” dedi.

Kategoriler

Güncel