Gazeteci Ayşe Düzkan cezaevine girdi

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için bir günlük genel yayın yönetmenliği yapan Düzkan'a 18 ay hapis cezası verilmişti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Özgür Gündem gazetesinde Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yapan Ayşe Düzkan’a  “Örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla 18 ay hapis cezası verdi. İstinaf mahkemesi de Düzkan’a verilen cezayı 29 Kasım 2018’de onadı. Kesinleşmiş cezasının kalan kısmını yatmak üzere Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesine gelen Düzkan’ı meslek örgütleri ve gazeteciler yalnız bırakmadı.

Düzkan, adliye önünde kendisine destek olmak için gelen arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra avukatıyla birlikte infaz bürosuna gitti. Düzkan burada dosyası hazır edilinceye kadar adliye içerisindeki karakolda bekletildi ve işlemlerin ardından polis nezaretinde Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine götürüldü.

Savcı görüşmesi öncesi Evrensel’e konuşan Düzkan, Türkiye’de uzun tutukluluk sürelerine dikkat çekerek “Bunun yanında benim cezaevine giriyor olmam devede kulak” dedi. Düzkan, tutuklu gazeteci sayısını da hatırlatarak, “ Ne zaman bir ülkede saklanacak bir şey varsa o zaman basın özgürlüğü kısıtlanır” diye konuştu. (Evrensel)

Kategoriler

Güncel