Bitmeyen ayin sonuç verdi Tamrazyan ailesi Hollanda'da kaldı

Tamrazyan ailesinin Hollanda'da kalma mücadelesi Hükümet'in benzer durumdaki göçmenler için geri adım atması sayesinde mutlu sona ulaştı.

Hollanda’da göçmen olarak bulunan Tamrazyan ailesi için aylar önce hükümet sınırdışı kararı almıştı. Bir kiliseye sığınan ailenin sınırdıışı edilmesini engellemek için kilisede kesintisiz ayine başlanmıştı. Güvenlik güçlerinin ayin oldukça kiliseye girememesi yönündeki Ortaçağ'a kadar kadar centilmenlik anlaşması ailenin kilisede kalmasını sağlarken ayinler de 96 gün boyunca kesintisiz devam etti.

Hükümetin 31 Ocak'ta aldığı aldığı kararla aile affedilirken  Lahey’deki Bethel kilisesinde 96 gündür düzenlenen kesintisiz ayin de son buldu.

9 yıldır Hollanda'da bulunan beş kişilik Tamrazyan ailesinden baba Sasun Tamrazyan Ermenistan'a siyasi nedenlerle dönemeyeceğini ve eğer dönerse hayatının tehlike altında olacağını söylüyordu. 

Geçtiğimiz hafta Hollanda hükümeti sınır dışı edilme tehdidi altındaki 700 çocuğun ve ailesinin durumunu inceleyeceğini açıkladı. 

Bethel Kilisesi pastörü  Derk Stegeman, Tamrazyan ailesinin ülkede kalmasına izin verilenler arasında yer alacağına dair güvence verildiğini söyledi.

Tilburg Üniversitesi'nden ekonometri öğrencisi olan ailenin çocuklarından 21 yaşındaki Hayarpi Tamrazyan,ailesiyle birlikte  tekrar dışarı çıkıp dolaşabilmenin rüya gibi olduğunu  söyledi. 

“Kilise bir ev haline geldi” diyen Hayarpi Tamrazyan. “Hüzünlü ​​ama aynı zamanda çok güzel anlarımız oldu. Bethelkerk [Bethel kilisesi] şimdi benim için özel bir bina ve geleceğimi üzerine inşa etmeye devam edebileceğim için mutluyum." dedi. 

Lahey'deki Protestan Kilisesi Genel Konseyinin başkanı Theo Hettema ise  “Hollanda'daki yüzlerce mülteci açısından güvenli bir gelecek için minnettar olduğunu” ancak hükümetin göç politikasıından hala endişeli olduğunu  söyledi. (The Guardian) 

Kategoriler

Güncel