Barsamyan ve Ateşyan'ın Çavuşoğlu ile görüşmesinde Patrik seçimi de gündeme geldi

Ermeni Kilisesi'nin Vatikan'daki Temsilcisi Khajag Başepiskopos Barsamyan ve Eçmiadzin Kiliselerarası İlişkilerden Sorumlu Kıdemli Rahip Şahe Ananyan Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu ziyaret etmişti. Ziyarete ilişkin Türkiye Ermenileri Patrikliği'nden bir açıklama yapıldı ve görüşmede Patrik seçimlerinin de gündeme geldiği belirtildi.

Ermeni Kilisesi'nin Vatikan'daki Temsilcisi Khajag Başepiskopos Barsamyan ve Eçmiadzin Kiliselerarası İlişkilerden Sorumlu Kıdemli Rahip Şahe Ananyan dün Ankara'da Dışişleri Bakanı Mavlüt Çavuşoğlu ile görüştüler. Görüşmeye Türkiye Ermenileri  Patrikliği'nden Başepiskopos Ateşyan da katıldı. Bugün görüşmeye dair Patrikhane'nin resmi sitesinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada görüşmede Patrik seçimlerinin de günde geldiği belirtildi. Açıklama şöyle: 

"Batı Avrupa Katolikosluk temsilcisi Başepiskopos Khajag Barsamyan 4 Şubat 2019, Pazartesi Ankara’ya gitti. Sayın Başepiskopos’a Eçmiadzin rahipler topluluğu üyelerinden Başrahip Şahe Ananyan da refakat etmekteydi ve bu ziyaret Ana Taht S. Eçmiadzin’i temsilen gerçekleşmekteydi. Sayın Başepiskopos ve Sayın Başrahip saat 11.00’de Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu tarafından kabul edildiler. Bu ziyarete Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan da katılım gösterdi.

Yaklaşık bir saat süren samimi bir diyalog esnasında Sayın Bakan, Devlet’in Patrik Seçimi sorunu ile ilgilendiğini ve gelişmeleri takip ettiğini dile getirerek çözüme ulaşılabilmesi için sabırlı olunmasını belirtti."

Kategoriler

Toplum