16 Mart'ta göçmenlerle dayanışma etkinlikleri

16 Mart Cumartesi günü “Hepimiz Göçmeniz – Irkçılığa Hayır” kampanyası tarafından İstanbul’da saat 14:00’te Cezayir toplantı salonunda bir panel, 17:00’de ise Tünel Meydanı’nda basın açıklaması düzenlenecek.

21 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından 1966 yılında Uluslararası Irk Ayrımı İle Mücadele Günü ilan edilmişti. O gün, Güney Afrika’da apartheid rejimini protesto eden kitleye  polisin ateş açması sonucu 69 kişi hayatını kaybetmişti. 

Son yıllarda dünyanın birçok yerinde, 21 Mart’a en yakın hafta sonunda, eş zamanlı olarak mültecilerle dayanışma eylemleri yapılıyor.

Bu yıl 16 ve 23 Mart tarihlerinde, ABD, İngiltere, Yunanistan, İspanya, Almanya, Hollanda, Güney Kore'de etkinlikler düzenlenecek. 

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe ile Antikapitalistler platformları tarafından yürütülen “Hepimiz Göçmeniz – Irkçılığa Hayır” kampanyası Türkiye'de iki ayrı etkinlik düzenledi. 

16 Mart Cumartesi günü saat 14:00’te İstanbul’da Cezayir toplantı salonunda düzenlenecek konferansta, sığınmacılara mültecilik statüsünün tanınması talep edilecek. Konferansta insan hakları aktivisti Ayşe Özlem Ekşi, Medipol Üniversitesi öğretim üyesi Bekir Berat Özipek, Yurttaşlık Derneği yönetim kurulu üyesi Nükte Bouvard, Suriyeli aktivist Safwan Mushly ve “Hepimiz Göçmeniz – Irkçılığa Hayır” kampanyası aktivisti Yıldız Önen konuşma yapacak.

Saat 17:00’de ise Tünel Meydanı’nda göçmenlerle dayanışmak için bir basın açıklaması gerçekleştirilecek.
16 Mart günü Ankara, İzmir ve Tekirdağ’da da mültecilerle dayanışma etkinlikleri düzenlenecek.

Kategoriler

Güncel