Patrik Mutafyan'ın naaşı katafalkta

8 Mart Cuma günü hayatını kaybeden Türkiye Ermenileri 84. Patriği Mesrob Mutafyan'ın naaşı dün ve bugün halkın saygısını sunması için katafalka kondu.

Patrik Mutafyan'ın naaşı 14 Mart Perşembe ve 15 Mart Cuma günü saat 15.00-18.00 saatleri arasında halkın saygısını sunması amacıyla Kumkapı Ana Kilise'de katafalka kondu. İki gün boyurca çok sayıda ziyaretçi kiliseyi ziyaret ederek Patrik Mutafyan'a son saygılarını sundu. 

(Foto: Miran Manukyan)

Öte yandan 17 Mart Pazar günü yapılacak cenaze töreninin de ayrıntıları belli oldu. Kumkapı Ana Kilise'de sabah saat 10.00’da başlayacak ayinin ardından saat 14.00’te Patrikhane binası önünde bir veda konuşması (Tampanagan) yapılacak. Patrik Mutafyan’ın naaşı Şişli Ermeni Mezarlığı’na defnedilecek. Törenlerin 16.00’da bitmesi öngörülüyor.

Cenaze törenine Eçmiadzin, Beyrut ve Kudüs’ten üst düzey ruhaniler katılacak. Cenazede Ana Kilise Eçmiadzin'i Batı Avrupa Katolikosluk Temsilcisi ve Ermeni Kilisesi'nin Vatikan'daki Temsilcisi Başepiskopos Khajag Barsamyan, Gugark Bölgesi Ruhani Önderi Başepiskopos Sebuh Çulciyan ve Tivanabed (Genel Sekreter) Episkopos Arşag Haçaduryan temsil edecek. Törene Kilikya Katolikosluğu'nu  temsilen Başehiskopos Nareg Alyemezyan ve Episkopos Magar Aşkaryan katılacak. Kudüs Patriği Başepiskopos Nurhan Manukyan da törende yer alacak. 

(FOTO: İşhan Erdinç)

Kategoriler

Toplum