YSK Başkanı "İmamoğlu önde" dedi, İmamoğlu teşekkür açıklaması yaptı

YSK Başkanı Sadi Güven CHP adayı İmamoğlu'nun önde olduğunu açıkladı. YSK'nın açıklamasının ardından AA da verilerini güncelledi, AA'ya göre İstanbul'da İmamoğlu önde.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin, "Şu an itibarıyla Ekrem İmamoğlu 4 milyon 159 bin 650 bana gelen rakam. Binali Bey'in 4 milyon 131 bin 761 oyu sisteme tanımlanmış vaziyette. İtiraz süreçleri devam ediyor." dedi.

Güven, YSK binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarında bu aşamadan sonra itiraz sürecinin başladığını ifade etti.

Salı günü saat 15.00'e kadar ilçe seçim kurullarına itirazların yapılabileceğini belirten Güven, ilçe seçim kurullarının 2 günlük bir karar verme sürecinin olduğunu dile getirdi.

İlçe seçim kurullarına karşı il seçim kurullarına itiraz edilebileceğini vurgulayan Güven, il seçim kurullarına itiraz sürecinin de 1 gün olduğunu aktardı.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da hem kendi verilerine hem de YSK verilerine göre seçimi kazandığını ilan etti. İmamoğlu, Twitter hesabından teşekkür açıklaması yaparak "Hep birlikte kazandık" dedi.

İmamoğlu, saat 11.00’de Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Yüksek Seçim Kurulu Başkanı da seçimi kazandığımızı teyid etti. Hep birlikte kazandık, emeği geçen herkese ve gönlü bizimle atan 16 milyon İstanbulluya teşekkürler.”

YSK'nın açıklamasından yaklaşık üç saat sonra Anadolu Ajansı da verilerini güncelledi, AA'ya göre İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu oy oranı yüzde 48,79 Binali Yıldırım'ın oyu ise yüzde 48,51. AA açılan sandık oranını yüzde 99 olarak gösteriyor. 

Resmi olmayan sonuçlara göre Ankara ve izmir'i CHP adayları kazandı. CHP Bilecik, Bolu, Kırşehir gibi kentlerde de üstün. CHP ayrıca Adana ve Mersin belediye başkanlıklarını da kazandı.

Böylece HDP adayının yarışmadığı  Ankara, Adana, Artvin, Bilecik, Kırşehir'de belediye başkanlıkları el değiştirerek, CHP'nin oldu.

Adana MHP'den, Ankara, Artvin, Bilecik ve Kırşehir belediye başkanlıkları AK Parti'den CHP'ye geçti. HDP'nin aday göstermediği Hatay, İzmir, Muğla, Burdur, Çanakkale ve Sinop'ta yeniden CHP'li belediye başkanları seçildi.

HDP'nin aday çıkarmadığı Mersin ve Ardahan'da da belediye başkanlıklarını CHP'nin adayları kazandı.

HDP, kayyım atanan illerin büyük kısmını kazandı. Diyarbakır, Van, Batman, Hakkari, Mardin ve Siirt'te HDP adayları kazandı. HDP Kars ve Iğdır'da da seçimi kazandı. 

Tunceli'de TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu seçimin galibi oldu.

10 Ekim Ankara Katliamı'nda kızını kaybeden Hatice Çevik Suruç belediye eş başkanı oldu.

İstanbul'da Adalar, Ataşehir, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Şişli, Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Sarıyer, Küçükçekmece ilçelerini CHP kazandı. Fatih, Bağcılar, Beyoğlu, Esenler, Güngören, Kağıthane, Pendik, Sancaktepe, Bahçelievler, Sultanbeyli, Sultangazi, Ümraniye, Üsküdar  ilçelerinde AKP adayları kazandı.

Kategoriler

Güncel