İmamoğlu: "İhbarlar alıyorum dosya kaçıranlar var"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara ziyareti öncesi havalimanında bir açıklama yaptı. İstanbul’un her yerine asılan AKP afişlerine tepki gösteren İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden ihbarlar aldığını, dosya kaçıranlar, odasını toplayanlar olduğunu duyduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu devam eden seçim gündeminde hoş olmayan şeyler yaşandığını söyleyerek "Sabırla takip ediyorum, ama sabır kadar kararlılığım en üst seviyede. Çok şey birbirine karıştı. Bu beni çok üzüyor. Devletin imkanları, bakanları, kurumları neye hizmet edeceğini şaşırmış durumda” dedi.

Partililere seslenen İmamoğlu, “İlçe seçim kurullarında görev almaya devam etsinler. Tek bir oyumuza sıkıntı getirmeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Cumhur İttifakı liderlerine çağrıda bulunan Ekrem İmamoğlu, “Sayın Bahçeli bu süreci lütfen iyi takip etsin. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yapıyorum, bu sürece kayıtsız kalmamalıdır” dedi. 

Anadolu Ajansı’nı bir kez daha eleştiren İmamoğlu, “Benim cebimdeki paranın bir kısmı şu anda AA’nın Genel Müdürü’nün cebinde. Hepimizin vergisiyle AA görev yapıyor ve Türkiye’nin haber alma kaynağı durumunda ama vazifesini yerine getirmiyor. " diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ise YSK binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin sona erdiğini ve geçici sonuçların siyasi partilerle paylaşıldığını belirtti.

Dünden itibaren de itiraz sürecinin başladığını ve bu sürecin devam ettiğini aktaran Güven, ilçe ve il seçim kurullarının itiraz olması durumunda kararlarını vereceğini vurguladı.

Bugün saat 15.00'e kadar ilçe seçim kurullarına itiraz süresinin olduğunu hatırlatan Güven, "İlçe seçim kurullarının 2 günlük bir karar verme süresi var. İl seçim kurullarında bir günlük itiraz süresi var. Onlar da 2 günlük bir süre içerisinde itirazlara karar verecekler. Sonra 3 gün içerisinde de isterlerse bize gelecekler. Süreç bu şekilde işleyecek" diye konuştu.

Sadi Güven, mazbatalarla ilgili soru üzerine, "İtiraz olmayan yerlerde mazbatalar verilecek" karşılığını verdi.

Öte yandan haber kanallarına yansıyan bilgilere göre AKP, İstanbul'un tüm ilçelerinde seçim sonucuna itiraz etme kararı aldı.  Haber kanallarının aktardığına göre AKP  bugün saat 15:00'e kadar İstanbul'un 39 ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz edecek.

Kategoriler

Güncel