Erdoğan: Tamamı usulsüz, Kılıçdaroğlu: Delil gösterin, Akşener: Vahim bir iş oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul seçimleriyle ilgili olarak "Neredeyse bütünü usulsüz" dedi, Erdoğan'a yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu "Delil gösterilmesi lazım, şu an İmamoğlu seçilmiş vaziyette" dedi, İYİ Parti lideri Akşener ise "Milli iradeye saygısızlığı bu gazi ve aziz millet affetmez" diye konuştu.

Rusya'ya hareketinden önce basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki itiraz süreciyle ilgili "Bazıları değil neredeyse bütünü usulsüz" dedi.

Erdoğan şunları  söyledi: "Böyle bir durum olduğu için böyle bir yola başvuruluyor. Bundan sonraki süreç yargı süreci. Bunun patronajı YSK'dır. Organize bazı suçların işlendiğini görüyoruz. Bütün tespitlerle nerede nasıl yolsuzluklar yapılmış boş arazilerde tarlalarda apartmanlar adres olarak gösterilmek suretiyle... Bütün bunlarla beraber adımı atacağız. Geçmişte ve dünyada bunların örnekleri var. 10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul'da 13-14 bin farkla seçimi kazandım havasına kimsenin girmesine gerek yok. Gönüllerin huzur bulabilmesi için yasal olarak müraccat edilmesi gerken yer ilçe, il seçim kurulları ve YSK'dır. İtiraz süreci biter ve sonuç başımızın üzeri deriz" dedi. 

Aynı saatlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere biraraya gelmişti. Görüşme sonrası iki lider basın açıklamsı yaptı ve Erdoğan'a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

"31 Mart'ta yerel seçim yaptık belediye başkanı seçtik muhtarları seçtik. Bugün 8. gündeyiz ama hala yerel seçimlerle tartışmalar devam ediyor. YSK kararlarını hukuk güvenliği içinde almak zorundadır. YSK kanunlara uymak zorundadır. Delil göstermesi lazım gerekçe göstermesi lazım. Kişi itiraz ettim diyor neye itiraz ediyorsun? YSK sandık güvenliğini seçim güvenliğini bozar bir sürecin içine girmiştir. Hakimin tarafsızlığı önemlidir."

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "İBB adayı, AK Parti Genel Başkanı, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı gizli toplantı yapıyorlar. Niçin? YSK'nın yargıçlarından isteğim ıslak imzalı tutanakların tamamını önünüze koyacaksınız. 38 ilçede niçin yeniden sayım? Bu olay bir CHP İYİ Parti Saadet olayı değil bir demokrasi olayıdır. En son bugün aldığımız veriler sandıkların yüzde 92,30'u açıldı ve sayıldı. Saat 08.54 itibariyle 15 bin 722 oyla Ekrem İmamoğlu yine İBB Başkanı seçilmiş vaziyette.''

Meral Akşener de şöyle konuştu:

'Milli iradeye saygısızlığı bu gazi ve aziz millet affetmez. Sandıkta cezasını vererek affetmez. Bugün çok vahim bir iş olmaktadır. o da şudur 'Biz kazanamıyorsak sandığın bir manası yoktur.' Sayın Erdoğan bugün itibariyle İstanbul'dan çıkan sandık sonuçlarını kabul etmemekle milli iradeye ihanet etmektedir. Bu millet kendi iradesiyle alay edeni kendisinin iradesini sorgulayanı gördüğü zaman sandıkta sağlam bir tokat atar. YSK hakimlerine sesleniyorum çocuklarınızın yüzüne bakabilir halde olun. Seçim güvenliğini takip eden bir yüksek hukuk kurumusunuz."

Kategoriler

Güncel