Ermeniler Halep'te savunma grupları kurdular

Halep Ermeni mahallesinde, olası saldırı ve talan olaylarının önüne geçebilmek için savunma gücü oluşturuldu. Savaş ortamının henüz Ermeni mahallelerine sıçramadığı bilgisi verilse de, Halep'teki çatışmalarda isabet eden kurşun sonucunda 76 yaşındaki Ermeni kadının hayatını kaybettiği belirtildi. Halep Ulusal Piskoposluk Konutu basın sözcüsü Jirayr Reisyan, Ermeni toplumunun doğrudan hedef alınmadığını, ancak yine de zarar gördüğünü ifade etti.

Halep Ermeni mahallesinde, Suriye’deki çatışmalı ortamda meydana gelebilecek saldırı ve talan olaylarının önüne geçebilmek için savunma grubu kuruldu.

News.am muhabirine bilgi veren bir kaynak, Halep’in Sünni mahallelerinde daha yoğun olduğunu söylediği çatışmaların henüz Ermeni ve Hristiyan mahallelerine sıçramadığını belirtti. “Öz savunma güçleri çalışıyor” diyen kaynak, Ermeni toplumu ve Halep Hristiyanlarının genel olarak Suriyeli muhalifler ile rejim güçleri arasındaki çatışmalara müdahil olmadıklarını da ekledi.

Öte yandan, 18 Ağustos sabahı Şam’ın Bab-Sharkghi mahallesindeki Ermeni Mezarlığı yakınında rejim güçleri ve muhalifler arasıdaki çatışmalar esnasında yaralanan 38 yaşındaki Arsen Ghşpoladyan’ın hayatını kaybettiği belirtildi. Doktorlar yaralı olarak hastahaneye nakledilen Ghşpoladyan’ın hayatını kurtaramadılar.

Armenpress’in haberine göre ise, Halep'te Ermenilerin yoğun olarak yaşamakta olduğu mahallenin parkında 76 yaşındaki Adelina Haçeryan, aldığı kurşun yarası sonrasında hayatını kaybetti. Açıklamada bulunan Halep Ulusal Piskoposluk Konutu basın sözcüsü Jirayr Reisyan, Ermeni toplumu temsilcisine hedef gözetilerek ateş edilmediğini, parkın uzağında gerçekleşen karşılıklı silahlı çatışmanın rastlantı sonucu kurbanı olduğunu kaydetti. Reisyan açıklamasında ″Benzeri olaylar Ermenilere yönelik değil, ancak genel durumdan Ermeniler de zarar görüyor″ dedi.

Facebook sosyal paylaşım ağındaki Halep Ermenileri sayfasında bomba patlaması sonucu Ermeni toplumu temsilcilerinden Mesrop Çinçinyan’ın da ağır yaralandığı kaydedildi. Ameliyat edilen Çinçinyan’ın sağlık durumunun iyiyye gittiği belirtiliyor.

Kategoriler

Genel