İHD'den konferans: Türkiye'de Irkçılık-Yaşayanlar Anlatıyor

İnsan Hakları Derneği Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon, 11 Mayıs Cumartesi günü bir konferans ve forum düzenliyor

Konferans ve forum, Taksim Şehit Muhtar Caddesi  no.42'deki Elite World İstanbul Hotel'de gerçekleştirilecek ve 10.00'da başlayacak. 

Konferansta Eren Keskin, Barış Ünlü, Betsi Penso, Rober Koptaş, Eleni Karamiti, Cafer Solgun, Hacer Foggo, Erkan Metin, Azad Barış, Gülistan Yarkın, Nuray şimşek, Meral Çıldır gibi isimler konuşmacı olarak yer alacak. 

Komisyon neden böyle bir konferansa ihtiyaç duyulduğunu şu sözlerle açıklıyor:

"Son yıllarda medyada nefret söylemine ilişkin araştırma ve yayınlar ırkçılık karşıtı bir farkındalık yaratma çabalarına önemli katkılarda bulunsa da, ırkçılığın ne olduğu, hangi biçimlerde karşımıza çıktığı, farklı etnik ve dinsel grupların ırkçı, düşmanlaştırıcı pratikleri ve söylemleri nasıl yaşadığı enine boyuna tartışılmadı ve halen de kamuya açık alanlarda tartışılmıyor. 
İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon olarak düzenleyeceğimiz Panel-Forum etkinliği ile bugün Türkiye olarak anılan topraklarda gerek kurumsal olarak, gerekse gündelik hayatta ırkçılığa, düşmanlaştırılmaya, insandışılaştırılmaya, görünmez kılınmaya, ekonomik, kültürel ve siyasi kaynaklardan mahrum bırakılmaya maruz kalanların yaşadığı deneyimleri tartışmaya açmayı amaçlıyoruz.
Türkiye’de ırkçılık, ırkçı düşünceler, ırkçılığı besleyen stereotipler, yani kalıp düşünceler çok yaygın. Ancak anlatılan bir fıkranın, yapılan bir benzetmenin, verilen bir tepkinin ırkçılık içerdiği görülmüyor, farkına varılmıyor, uyarıldığı zaman da kabul edilmeyebiliyor. Bu nedenle ırkçılığın hangi biçimlerde ortaya çıktığını, ırkçılığı yaşayanlar anlatsın istedik"

Kategoriler

Genel