İmroz'da Rumlar tedirgin: Bir cinayet, bir kaza

Gökçeada’da 86 yaşındaki Zafir Pinari isimli Rum vatandaş elleri ayakları bağlı şekilde ölü bulundu. Pinari’nin ölümüne ilişkin bir kişi gözaltında alınırken iki kişinin olayla ilgili arandığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, 14 Mayıs gecesi, Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde Zarife Tepesi bölgesinde tek başına yaşayan Zarif Pinari evinde ölü bulundu. Yemek götüren komşusu, Pinari’nin kapıyı açmaması üzerine jandarmaya haber verdi. Eve gelen ekipler Pinari’yi ölü buldu. Cenaze otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alınırken, iki kişinin arandığı bildirildi. 
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Metropolit Yorgi Draguni'ye taziye ziyaretinde bulundu.  Çetin başsağlığı diledikten sonra olayın araştırma aşamasında olduğu sonucun araştırma sonunda ortaya çıkacağını ve ortaya çıkacak olan sonucun birlikte yaşamayı ilke edinmiş Gökçeadalıların huzurunu bozamayacağını belirtti. 
Olayla ilgili olarak Yeniköy Rum Ortodoks Panaia Kilisesi Vakıf Başkanı Laki Vingas sosyal medya hesabından “Bu acı haberi görünce, yine aynı şehir efsanesi aklıma geldi. Rumlar zengindir, parası, altını boldur! Bu zihniyet değişsin artık. Hayattaki ilk amacımız para değil, mutlu ve huzurlu yaşamaktır” paylaşımında bulundu.

Bir de kaza   
14 Mayıs gecesi de işletmeci Atanaş Muhali aracının şarampole yuvarlanması sonucu hayatnı kaybetti. Tepeköy'de restoran işleten Muhali,  çalışanını ilçe merkezine bıraktıktan sonra Tepeköy'e dönüşe geçti. Dönüş yolunda Muhali'nin kullandığı  araç şarampole yuvarlandı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan müdahalede Atanaş Muhali'nin hayatını kaybettiği belirlendi. İncelemenin ardından Muhali'nin cenazesi Gökçeada Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, cenaze Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Kategoriler

Güncel