Ukrayna'nın Ermenistan'a silah sattığı iddiaları asılsız

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'a gizli yollarla silah sattığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bakanlık, Ukrayna'nın Ermenistan'a silah sattığı yönündeki iddiaların dünya basınında yer alması üzerine açıklama yaptı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Dikusarov, ülkesinin BM ve AGİT nezdinde alınan sorumluluklara uyduğunu belirtti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, basında yer alan, “Ukrayna’nın gizli yollarla Ermenistan'a silah sattığı” yönündeki haberleri yalanladı. 

Dünya basınında yer alan ve 2011’de Ukrayna’nın, Ermenistan’a çok sayıda namlulu roket ve taşınabilir uçaksavar füze sistemi sattığı iddiası Ukrayna Dışişleri Bakanlığı harekete geçirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aleskandr Dikusarov, internette yer alan ve Ukrayna’nın Ermenistan’a silah satış konulu haberlerin kaynağının belirsiz olduğunu ve tamamen provokasyon amaçlı olduğunu söyledi.

Dikusarov, Ukrayna’nın BM ve AGİT’nin önüne aldığı uluslararası sorumluluklara uyduğunu ve bölgede güvenlik ile istikrarın olması için elinden geldiği kadar efor sarf edeceğini açıkladı. 

Dün basında çıkan Ermenistan’a silah satış iddiaları, Azerbaycan’daki Ukrayna Elçiliği tarafından da yalanlamıştı.