Aksakoğlu: Bu ülkeye bir an önce adalet gelmeli

Gezi davası kapsamında 221 gündür tutuklu bulunan hak savuncusu Yiğit Aksakoğlu hakkında verilen tahliye kararının ardından tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden ayrıldı. Aksakoğlu, ''Osman bey için çok üzgünüm. 20 aydır sebepsiz içeride. İçeride haksız yere tutuklu çok sayıda insan var. Bize piyango çıkmadı. Bir an önce bu ülkeye adalet gelmeli" ifadelerini kullandı.

İki gündür devam eden Gezi davasında hakkında tahliye kararı verilen hak savuncusu Yiğit Aksakoğlu, 221 gündür tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden ayrıldı. Aksakoğlu'nun ailesi ve hak savunucuları karşıladı. 

Karardan saatler sonra cezaevinden tahliye edilen Aksakoğlu'nu eşi Ünzile Aksakoğlu ve yakınları alkışlarla karşılandı.

Aksakoğlu, cezaevi önünde yaptığı konuşmada "Ne tutuklanmayı ne de tahliyeyi bekliyordum. Bugün çıktığım için çok mutluyum. Ama Osman bey için çok üzgünüm. 20 aydır sebepsiz içeride. İçeride haksız yere tutuklu çok sayıda insan var. Bize piyango çıkmadı. Bir an önce bu ülkeye adalet gelmeli" ifadelerini kullandı. 


Yakınları tarafından cezaevi kapısında birde sürpriz yapıldı. Aksakoğlu'nun geçmiş doğum günü içinde pasta kesildi. Pasta "İyiki doğdun Yiğit" denilerek kesildi. 

Aksakoğlu, 6 Kasım 2018'de düzenlenen operasyonla akademisyenler Prof. Dr. Betül Tanbay ve Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Anadolu Kültür'ün Yönetim Kurulu Başkanvekili Yiğit Ekmekçi, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Hakan Altınay, Genel Koordinatörü Asena Günal ve film yapımcısı Çiğdem Mater ile Meltem Aslan,  Filiz Telek, Bora Sarı, Yusuf Cıvır, Ayşegül Güzel, Hande Özhabeş'le beraber gözaltına alındı. 

12 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde sivil toplum çalışmaları yapan, Bernard van Leer Vakfı Türkiye temsilcisi Yiğit Aksakoğlu tutuklandı. 

Aksakoğlu, tutuklandığında bu yana Silivri Cezaevi'nde tek kişilik hücrede tecrit altında tutuluyordu. 

Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.