Kitap ԳԻՐՔ HAZİRAN:Kavafis’in izinde bir ressam Anna Boghiguian

Merhaba,

Bu sayımıza, iki buçuk yıldır tutuklu olan HDP 24’üncü ve 25’inci Dönem Milletvekili İdris Baluken’in cezaevinde kaleme aldığı ‘Oko’ adlı romanıyala başlıyoruz. Baluken’in romanı, hayvanlara uygulanan şiddete yönelik farklı bir pencere açıyor. İnsanlığın kurtuluş mücadelesiyle hayvanların kurtuluş mücadelesini bir yerde birleştiren ‘Oko’, insan eliyle yaratılan katliamları köpekler özelinde yorumluyor. Duygu Ergün yazdı.

Ünlü İsveçli roman ve oyun yazarı Max Frisch’in ‘Kont Öderland’ başlıklı oyunu bir masal/mesel havası içerisinde; ‘yaşadığı hayata yabancılaşan modern birey’in özgürlük talebine dair bir açmazı gündeme getiriyor. Murat Cankara yazdı. 

Hratch Tchilingirian’ın ‘Ermeni Kilisesi: Kısa Bir Giriş’ kitabı, Ermeni Apostolik Kilisesi’nin doğuşu ve 1700 yıllık tarihi kadar diğer Hıristiyan kiliselerinden farklılıklarını ve özgünlüklerini anlamak için nitelikli bir giriş olma özelliği taşıyor. Arakel Armadyan yazdı. 

Ayşe Acar ‘Bay Binet’ ile başladığı ‘Yüzyıl Üçlemesi’ni bu yaz raflarda yerini bulan ‘Bayan Nima’ ile noktaladı. Acar, din felsefesini bilimkurgu bir romanda kullanarak pek çok önemli felsefe sorusuna farklı bir açıdan bakıyor. Bürkem Cevher yazdı. 

Keyifli okumalar.

Ferda Balancar

ferda@agos.com.tr

Kategoriler

Kitap ԳԻՐՔ