Patrik Kaymakamı Maşalyan'dan Erdoğan'a 15 Temmuz mektubu

Yeni Türkiye Ermenileri Patriği seçilene kadar Patrikhane'yi yönetecek olan Değabah (Patrik Kaymakamı) Episkopos Sahak Maşalyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü vesilesiyle mektup gönderdi.

Maşalyan mektubunda şu ifadelere yer verdi: 

"Sayın Cumhurbaşkanımız,

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün üçüncü yıldönümünü kutladığımız bu günde Zat-ı Alilerinizi en içten ve samimi duygularımızla kutlarız.

Dâhili ve harici tüm çıkar odaklarına verilecek en güzel cevabın birlik ve beraberlik içinde bulunmak olduğu aşikârdır. Milletimiz, bu tavrı Milli Mücadele ruhu ile sergileyerek onurlu bir galibiyet örneği sergilemiştir.

Halkın iradesini ve demokrasiyi yok sayanların daha ilk anlardan itibaren yenilgisi milletimizin birlik ve beraberliğinin bir yansımasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalması ancak bu duygular ve vatan için her platformda adanmışlık ve hizmet ile mümkündür. Devletimizin bekası için tek vücut ve tek yürek olmak vazgeçilmez bir yaklaşımdır.

Demokrasi şehitlerini rahmetle, gazilerimizi şükranla andığımız bu günde, Zat-ı Alilerinize ve Yüksek Şahsınızda tüm Devlet Erkânı’na şahsım, Ruhani Meclis Üyeleri, ruhanilerimiz ve Türkiye Ermeni Cemaati adına iyi dileklerimizi sunar, çalışmalarınızda başarılar ihsan etmesi için Yüce Allah’a dua ederiz.

Derin saygılarımızla"

Öte yandan Maşalyan ve diğer Gayrimüslim toplumlardan ruhani ve sivil yöneticiler 15 Temmuz nedeniyle TBMM'de gerçekleştirilen oturuma da katıldılar. Oturumda Ekümenik Patrik Bartholomeos, Değabah Sahak Maşalyan, Türkiye Musevileri Hahambaşı Rav İsak Haleva, Türkiye Katolik Ermenileri Ruhani Önderi Kerabaydzar Levon Zekiyan, İstanbul ve Ankara Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Önderi ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin, Vakıflar Genel Meclisi Üyesi ve Cemaat Vakıfları Temsilcisi Moris Levi, Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Beyoğlu Süryani Kadim Meryemana Kilisevi Vakfı Başkanı Sait Süsin gibi isimler hazır bulundular. 

FOTO: Türkiye Ermenileri Patrikliği facebook sayfası

Kategoriler

Toplum Güncel