Öcalan: Çözüm için hazırım, devlet aklı da gereğini yapmalı

Asrın Hukuk Bürosu, müvekkili Abdullah Öcalan ile 7 Ağustos'ta bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, Öcalan'ın "Kürt sorununun çözümü için hazır olduğu" mesajını paylaştı.

Asrın Hukuk Bürosu, Twitter hesabından yayınladığı açıklamada, Öcalan ile yapılan görüşmede temel gündemin Türk-Kürt ilişkilerinin tarihsel gelişimi, mevcut çatışma ve savaş durumuna dönük tartışmalar olduğunu belirtti. 

Açıklamada, "...Öcalan çatışma ve savaş politikalarındaki ısrar nedeniyle yaşanan gidişatı kaygı verici görmektedir. Kırk yıldır yaşanan insani, siyasal, ekonomik kayıplara işaret ederek bölgesel durum itibariyle aynı politikada ısrarın daha ağır sonuçlar ortaya çıkaracağını herkesin görmesi gerektiğini ifade etmiştir" denildi. 

Açıklamada, "(Eski Cumhurbaşkanı) Özal'ın 1993 yılında 'savaşla çözüm olmaz' sözüne atıfla; aynı durumun geçerliliğini korumasına rağmen bugün Özal'ın kararlığını gösterecek bir iradenin varlığını sorguladığını vurgulamıştır" denilerek şu ifadelere yer verildi: 

"Öcalan olağanüstü bir çabayla devletin ve devlet aklının çözümlemesini yaparken; şovenist aklın ürünü olan sahte, uydurma, yalan tarihe karşı gerçek tarihe ve tarihsel Türk-Kürt ilişkilerine uygun bir şekilde Kürtlere yer açmaya çalıştığını belirtmiştir. Bu çerçevede Kürtlerin başkaca bir devlete ihtiyacı olmadığını; ancak 'Kürtlerin bir hukuku olacak mıdır?' diye de sorduğunu ifade etmiştir." 

Açıklamada ayrıca şöyle denildi: "...Öcalan, 'Kürtlere yer açmaya çalışıyorum gelin Kürt sorununu çözelim. Bir haftada çatışma durumunu, ihtimalini ortadan kaldırırım diyorum. Ben çözerim, kendime güveniyorum, çözüm için hazırım. Ancak devlet de, devlet aklı da gereğini yapmalıdır' demiştir." (Reuters)

 

Kategoriler

Güncel