Belediye başkanlarının görevden alınması protesto ediliyor: 7 gözaltı

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınmasını Taksim Meydanı’nda protesto etmek isteyen HDPliler polis engeli ile karşılaştı.

Grup sloganlar attığı sırada polis gruba müdahale etti. HDP İstanbul milletvekili Ahmet Şık, gözaltılara engel olmak isterken yere düştü. HDP İstanbul İl örgütü basın komisyonundan yapılan açıklamada, polisin, üçü kadın yedi partiliyi gözaltına aldığı belirtildi. Gözaltına alınanların isimleri öğrenilebilenler şöyle: Nesimi Aday ( HDP PM Üyesi), Damla Savcı (HDP Ümraniye İlçe Eş Başkanı), Sıtkı Tatlıcı (Parti yöneticisi) ve Vedat Fidan.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın görevden alınmasına tepki gösteren Diyarbakırlılar'ın eylemi ise, polisin sert müdahalesine maruz kaldı. Gösterilerde bazı yurttaşlar yere yatarak, TOMA’ları durdurmaya çalıştı. 

HDP Mardin İl Örgütü ve çok sayıda partili ile yurttaş, görevden almalara tepki göstermek amacıyla belediye önünde toplandı. Urfa HDP Milletvekilileri Ayşe Sürücü, Ömer Öcalan, Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz ile beraberindeki grup belediyeye girmek istedi. Ancak polis ve çevik kuvvetin engellemesi ile karşılaşan grup belediye önünde açıklama yaptı. Açıklamayı HDP Mardin İl Eş Başkanı Eylem Aman okudu. 

Belediye eş başkanlarının Diyarbakır’da yüzde 63, Mardin’de yüzde 56 ve Van’da yüzde 53 oyla seçildiğini hatırlatan Aman, "Belediye eş başkanlarımız İçişleri Bakanlığı’nın yalanlara ve hukuksuz gerekçelere dayalı bir emri ile görevden alınmıştır. Belediye Meclis üyelerimize ve belediyelerimizde çalışanlara yönelik ağır bir gözaltı operasyonu halen sürmektedir" dedi. (Bianet, Mezopotamya Ajansı, Evrensel)

Kategoriler

Güncel