İzmir'de kayyım kararını protesto eden avukatlar gözaltına alındı

Kayyım kararını protesto etmek amacıyla İzmir Adliyesi'nde açıklama yapan avukatlara polis müdahale etti. 26 avukat ve 1 gazeteci darp edilerek gözaltına alındı.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği; Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasını protesto etmek amacıyla İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.  Adliye önünü gelen avukatlar, polis kalkanlarıyla ablukaya alındı. İzmir Valiliği'nin 10 günlük yürüyüş ve gösteri yasağını gerekçe gösteren polis, açıklama yapmalarına izin vermeyeceklerini söyledi. Avukatlar bu yasağa itiraz ettiklerini vurgularken, bu sırada polis müdahaleye başladı. Darp edilen avukatlar gözaltı araçlarına bindirildi. 
 
Müdahalenin ardından bir açıklama yapan Erol Katırcıoğlu, avukatlara pervasızca saldırıldığını belirterek, kendisin de darp edildiğini söyledi. Katırcıoğlu, herkesin gösteri ve yürüyüş hakkı olduğunu belirterek, "Bu hakkımız bir bakan veya valinin verdiği kararla değiştirilemez. Normal olarak bizim bir basın açıklaması yapma hakkımız vardır ve arkadaşlarımız bu haklarını kullanmak üzere buraya geldiler. Bu mücadele burada bitmeyecek o nedenle serinkanlı olalım. Gerçekten demokrasiden, özgürlükten yana olan insanlarla yan yana gelmeye çalışalım. " dedi. 
 
Müdahalenin ardından olay yerine gelen İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel ve baro yöneticileri de polis tarafından engelledi. Yücel ve beraberindeki heyet ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'yla görüştü. Gözaltına alınan avukatlar sağlık kontrollerinin yapılması için Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Avukatların buradan İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmesi bekleniyor. 
 
Gözaltına alınan avukatların isimleri şöyle: Bahattin Özdemir, Fırat Sandalcı, ÖHD Eşbaşkanı Fatma Demirer, İHD Şube Başkanı Zafer İncin, Mecit Yıldırım, Nezahat Akın, Şükran Eroğlu, Sozdar Ortaç, Mehmet Baran Selanik, Dilan Gündüz, Hatice Aslan Atabay, Yunus Emre Güneş, Sadiye Unutur, Leyla Çelik, Ferhat Konur, Emel Diril, Veysi Çetin, Şule Hızal Arslan, Erdoğan Akdoğdu, Aysun Kilivan Sidal, Gül Kireçkaya, İmdat Ataş, Nergiz Tuba Arslan, Hazal Aydın, Ertan Güngör, Seyri Sokak muhabiri Oktay İnci. (Mezopotamya Ajansı)

Kategoriler

Güncel