Kitap ԳԻՐՔ EYLÜL: Sanatçının faşizmle imtihanı

Merhaba,

Bu sayımıza Vedat Ozan’ın Kokular dizisinin dördünücü kitabı olan ‘Lezzetler’ ile başlıyoruz. “Bu kitabı okuyunca gurme olmayacaksınız ama gurmeleri terletecek sorular sorabileceksiniz” vaadinde bulunan kitabı Bilgehan Uçak yazdı. 

Z Yayınları’nın ‘Aktivistler İçin Rehber’ serisinden çıkan ‘Eleanor Marx’ kitabı, Karl Marx’ın kızı olmanın ötesinde Eleanor’un verdiği mücadeleyi anlatıyor. Bu 64 sayfalık küçük kitap, Eleanor Marx’ın ve yaşadığı dönemdeki Britanya işçi sınıfının mücadele serüvenine dair kısa ama hayli bilgilendirici bir kesit sunuyor.  Meltem Oral yazdı. 

Zabel Yesayan’ın ‘Meliha Nuri Hanım’ başlıklı ‘novella’sı okurlarına bireysel bir hikâye çerçevesinde 1915’i yeniden düşündürtüyor; savaşı, tehciri, bireysel kavgaları… Betül Bakırcı yazdı. 

Johann Hari’nin ‘Kaybolan Bağlar’ı depresyon ve kaygının nedenlerini ve olası tedavileri daha iyi anlayabilmek için çok değerli bir başvuru kaynağı niteliği taşıyor. Bürkm Cevher yazdı. 

Shiela Heti’nin ‘Annelik’i sadece kadınlara dair bir kitap değil; kadınlara, annelerine hatta annneannelerine dair bir kitap… Banu Yıldıran Genç yazdı. 

Keyifli okumalar.

Ferda Balancar

ferda@agos.com.tr

Kategoriler

Kitap ԳԻՐՔ