AB’den, Ermenistan’a yargı reformları için 60 milyon dolarlık destek

Avrupa Komisyonu, Doğu Ortaklığı 2012 Yıllık Eylem Planı çerçevesinde Ermenistan’a yapılacak finansal desteğin miktarını açıkladı. Avrupa Komisyonu basın servisinden verilen bilgiye göre, genel olarak yargı alanındaki reformlarda kullanılmak üzere AB, Ermenistan’a 60 milyon Euro destekte bulunacak.

 

AB’yle Siyasi Ortaklık ve Ekonomik Entegrasyon çerçevesinde ikili işbirliği platformuna tahsis edilen finansal destekle, yargıç, avukat ve savcılar için eğitim merkezlerinin kurulması başta olmak üzere yargı çalışanlarının kurum içi eğitimlerinin iyileştirilmesi de ön görülüyor. Desteğin birincil amacı ise ‘Ermenistan halkına hizmet edecek bağımsız, şeffaf ve verimli bir adalet sisteminin oluşturulması’ şeklinde belirtiliyor.

Finansal destek; özellikle ‘Ortaklık Anlaşması’, ‘Derin ve Kapsamlı Serbest Ticaret Anlaşması’, ‘Vize Kolaylığı Rejimi’ ve ‘Geri Kabul Anlaşmaları’ olmak üzere müzakere aşamasındaki AB-Ermenistan arasındaki anlaşmaların hayata geçirilmesinden sorumlu kurumlara da yönlendirilecek.

Kategoriler

Güncel Ermenistan