İstanbul 'da "Hasarlı binalara girmeyin" uyarısı

Silivri açıklarında saat 14.00'te meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra okullar tatil edildi. İstanbul'un bazı semtlerinde hasar var.

İstanbul'ün tümünde sarsıntı yaratan ve kimi bölgelerde paniğe yol açan depremden sonra ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Şirinevler'de yan yatan bir bina tahliye edilirken, Sultangazi ve Eyüp'te 2 binanın hasarlı olduğu saptandı.  Silivri Devlet Hastanesi de  çatlaklar nedeniyle boşaltılıyor. Avcılar'da ise bir caminin minaresi yıkıldı. Deprem nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Nurlu,  "Artçı sarsıntılar olacaktır. Vatandaşlar hasarlı binalara kesinlikle girmesin" dedi.  Yine AFAD'dan yapılan açıklama Boğaziçi’ndeki 3 köprüde yapısal sorun olmadığı belirtildi ve "Yolları acil yardım araçları için boş bırakın" uyarısı yapıldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Ekiplerimiz şehri dolaşıyor. Riskli görülen binalarda gazı keserek tedbir alıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "İstanbul'da onbinlerce ilan edilmiş toplanma alanı vardır. Bunlar AFAD'ın sitesinden sürekli yayınlanmakta, güncellenmektedir. Bugün toplanma alanı olan yer, yarın değişebilir, planda değişiklik olabilir, onun yerine başka toplanma alanı ilan edilebilir." dedi. AFAD toplanma alanlarının e-devlet sitesinden öğrenilebileceğini açıkladı. 

(Ntv, AA, Ajanslar)

Kategoriler

Güncel