K.Maraş'ta eski Ermeni ve Yahudi mahallesinde 'hazine' kazısı

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi İsa Divanlı Mahallesi’nde define olduğunu iddia eden arkeolog Hatice Kılıçaslan, kazı çalışması başlattı.

"MaraşManşet" gazetesinin haberine göre Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mal Müdürlüğü ve polis ekiplerinden oluşan komisyon gözetiminde başlatılan kazı çalışması iş makineleriyle yapılıyor. Arkeolog Hatice Kılıçaslan, resmi izinle yaptıkları kazı çalışmalarının 3 gün boyunca devam edeceğini ifade etti.

“Burası Ermeni yerleşkesi ve Yahudi Mahallesi.Burada odalar olduğunu düşünüyoruz” diyen Kılıçarslan, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Burada bir hazine olduğunu düşündüğümüz için burada bir kazı çalışması başlattık. Allah kısmet ederse kazımız 3 gün sürecek. Sabahleyin görüntülerimizi aldık. Ama tabii diğer cihazlarımızı kullanamadık. Tek bir cihazın yardımıyla şu anda hazine noktalarına doğru ilerleyeceğiz. Kazı alanımız çok dar olduğu için belki kazı alanımızı uzatmaya çalışabiliriz. Kazı ile ilgili gerekli tüm izinlerimizi aldık. Buranın geçmişte bir konak olduğunu, konağın bahçesinde de bir oda, oda içerisinde de bir definenin var olduğunu düşünerek böyle bir kazı çalışması başlattık.”

Kategoriler

Güncel