Dünyanın en büyük Ezidi tapınağı Ermenistan'da açıldı

Tapınak Ermenistan'ın Aknaliç koyünde yer alıyor. Açılış için 29 Eylül Pazar günü bir tören düzenlendi.

Tapınak Rusya'da yaşayan Ermenistan doğumlu Mirza Sloain isimli Ezidi bir hayırseverin ve yine Rusya'daki Ezidi toplumun  yardımlarıyla inşa edildi. 

Açılışta Ermenistan Parlamentosu Sözcüsü Ararat Mirzoyan da hazır bulundu. Mirzoyan "Dünyanın en büyük Ezidi tapınağının Ermenistan'da olması sembolik ve anlamlı. Ermenistan, Ezidi halkına ev sahipliği yapmıştır.  Ezidi halkının çocukları, birçok kader anında Ermeni kardeşlerinin yanında durmuştur" dedi. Mirzoyan "Ancak ne yazık ki iki halk da modern tarihte soykırım kurbanı olmuştur" diye konuştu. 

Yerevan'ın 35 kilometre batısında Aknaliç köyünde bulunan tapınak bir ibadet salonuna, bir seminer merkezine ve müzeye ev sahipliği yapıyor.

Ezidiler Ermenistan'daki en büyük azınlık grubu. Yaklaşık 35.00 kişi oldukları tahmin ediliyor. Irak'daki IŞİD saldırılarından sonra binlerce Ezidi yaşadıkları ülkeyi terk etmek zorunda kalmışlardı. Irak'ta yaşanan Ezidi soykırımı Ermenistan Parlamentosu tarafından 2018 yılında kabul edilmişti. (Puiblic Radio of Armenia, Rudaw)

Kategoriler

Güncel