Müteşebbis Heyet Vakıf yöneticileri ile buluşacak

İçişleri Bakanlığı'nın Patrik Seçimi Talimatnamesi ile ilgili izlenecek yolu ele almak üzere bugün bir kez daha toplanan Müteşebbis Heyet Vakıf yöneticileri ile buluşmaya karar verdi.

İçişleri Bakanlığı'nın Patrik Seçimi Talimatnamesi patrik adayları için "İstanbul Ermeni Patrikhanesi'ne mahsus episkoposlar sınıfına dahil olmak" şartı getirmiş; 1961, 1990 ve 1998 talimatnamelerinde olmayan bu şart, patrik adaylarına sınırlama getirmeyi amaçladığı gerekçesiyle tepki yaratmıştı. Seçim sürecini yürütmekle görevli Müteşebbis Heyet 25 Eylül Çarşamba günü izlenecek yolu tespit etmek üzere olağanüstü toplanmış ancak bir karara varılamamış, müzakerelere devam edilmesi kararı alınmıştı. 

Bugünkü rutin toplantısında konuyu bir kez daha ele alan heyet, Vakıf yöneticilerinin de görüşünü almak üzere yeni ve genişletilmiş bir toplantı düzenlemeye karar verdi. Toplantı 3 Ekim Perşembe günü saat 17.00'de Patrikhane'de olacak. Heyet'in açıklaması şöyle: 

"Türkiye Ermenileri 85. Patrik Seçimi için oluşturulmuş Müteşebbis Heyet, 30 Eylül 2019 tarihli 11. Olağan toplantısında, izlenecek yol hususunda ortak akıl ile ilerlemeye karar verdiğini duyurdu. 
Bu amaçla heyetin alacağı nihai karara ışık tutması adına, idare tarafından gönderilen talimatname ile ilgili Vakıf temsilcilerinin de fikrini dinlemek için Değabah, Ruhani Kurul Başkan ve üyelerinin de davet edileceği, 03 Ekim Perşembe günü saat 17.00’de Patrikhane Toplantı Salonu’nda bir toplantı düzenleme kararı aldı." 

Kategoriler

Toplum