Ermenistan'dan operasyona tepki

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyonunun başlamasının ardından Tel Abyad'daki Ermeni ailelerin bölgeden tahliye edilmesi için çalışmalara başlandı. Ermenistan'da ise operasyona tepki var.

Avukat Mkhitar Hayrapetyan Facebook hesabından bir açıklama yaptı ve operasyonun başlamasından sonra Halep'teki Ermeni toplumu temsilcisi Armen Sarkissian ile bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi. Hayrapetyan operasyonun başlamasıyla birlikte bombardıman altında olan Tel Abyad'da 16 Ermeni ailenin yaşadığını ve bu ailelerin tahliye edilmesi için çalışmalara başlandığını belirtti. Hayrapetyan ayrıca operasyon kapsamındaki Kamışlı'da da Ermeni aileler bulunduğunu kaydetti. 

Bu arada Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirdiği operasyonu kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada operasyonun sivil kayıplara, göçlere ve yeni bir insani krize yol açacağı belirtildi.

Açıklamada kritik haldeki etnik ve dini azınlıkların durumunun özellikle endişe verici olduğu vurgulandı. 

Açıklamada harekata karşı uluslararası topluluk yardıma çağrıldı ve "Ermenistan, Suriye'nin birliğini ve egemenliğini destekliyor,  Suriye ve halkına yönelik askeri saldırıdan kaçınmaya çağırıyor. Ermenistan, Suriye'nin dost insanlarına insani yardım sağlamaya devam edecek." dendi. 

Bu açıklamanın ardından Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da harekata tepki gösterdi. Kabine toplantısı sırasında konuşan Paşinyan, "Dışişleri Bakanlığı zaten bir açıklama yaptı. Ben bir kez daha Ermenistan’ın bu işgali kınadığını ve durumdan endişe duyduğunu belirtmek istiyorum çünkü görüşümüze göre Suriye’deki insani kriz daha da derinleşecek" dedi.  Paşinyan  "Uluslararası toplumu bu operasyonu durdurmaya ve azınlıklar da dahil olmak üzere Suriye vatandaşlarını korumak için önlemler almaya çağırıyoruz ”dedi. Paşinyan Ermenistan'ın Suriye'deki insani yardım misyonunun devam edeceğini de kaydetti. (PanArmenian.net, Armenpress)

Kategoriler

Güncel