Şanlıurfa ve Mardin'e atılan havan topları sonucu 6 kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa ve Mardin'e düzenlenen roket ve havan saldırılarında biri bebek 6 kişi hayatını kaybetti Şanlıurfa'da 46, Mardin'de 24 yaralı var.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik harekatının başlamasından sonra Türkiye topraklarına atılan havan ve roketatar mermileri Şanlıurfa'nın Akçakale, Birecik ve Ceylanpınar ilçeleri ile Mardin'in Nusaybin ilçesindeki bazı noktalara isabet etti. 
Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, saldırılar sonucu kentte biri bebek 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırılar sonucu 46 kişi de yaralandı. 

Şanlıurfa'da hayatını kaybedenlerden biri Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar. Diğeri ise  Akçakale ilçesinde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memuru Cihan Güneş.

Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde Suriye sınırından atılan havan topları sonucunda 3 sivilin hayatını kaybettiğini, 24 kişinin yaralandığını bildirdi.
Hayatını kaybeden sivillerin anne Fatma Yıldız (48) ile kızları Emine (12) ve Leyla Yıldız (15) olduğu öğrenildi.

Şanlıurfa'nın sınır ilçelerindeki okullar iki gün tatil edilmişti. Bu kapsamda Akçakale, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerindeki tüm okullarda, Birecik'te ise sınıra yakın bölgelerdeki okullarda perşembe ve cuma günü eğitime ara verildi. Mardin'de ise Nusaybin ilçesindeki tüm okullarda, Kızıltepe ilçesinde de sınıra yakın Şenyurt ve Akdoğan mahallelerinde bulunan okullarda eğitime iki gün ara verildiği açıklandı.

Kategoriler

Güncel