Türkiye'nin Suriye operasyonuna Eçmiadzin'den eleştiri

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyona Türkiye Ermenileri Patrikliği'nden destek gelirken, Tüm Dünya Ermenileri Katolikosu II. Karekin operasyonu eleştirdi.

Ermenistan’ın Eçmiadzin şehrinde tahtı bulunan Tüm Dünya  Ermeniler Katolikosu II. Karekin  Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü operasyonu eleştirdi. 
II. Karekin  dünya kamuoyunun dikkatini Türkiye’nin yürüttüğü operasyonlara odaklaması gerektiğini, operasyonun Ermeni Soykırımı hakkında anılar uyandırdığını söyledi.   
Türkiye’nin uluslararası düzene ve yasalara aykırı bir şekilde hareket ettiğini belirten II. Karekin  daha fazla kan dökülmesini engellemek için acil ve pratik adımlar atılma konusunda beklenti içerisinde olduğunu söyledi.    
Açıklamada Ana Taht Eçmiadzin'in Suriye halkının ve Ermeni evlatlarının yanında olduğunu vurgulandı ve  Suriye’de, tüm Yakın Doğuda barışın en kısa zamanda sağlanması için dua ettikleri dile getirildi.  
Kilikya Ermeni Katolikosu I. Aram da Suriye’deki olayları yakından takip ettiklerini belirterek “Kamışlı’da halkımızın durumuyla ilgili endişeliyiz" diye konuştu, operasyonun 1915 ile ilgili anılar uyandırdığını söyledi. 

Türkiye Ermeni Patrikliği ise bugün (11 Ekim) sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyona destek vermiş,  yapılan açıklamada "Ordumuzun Suriye Barış Pınarı harekatının barışçıl amaçlarına ulaşması ve asker evlatlarımızın başarıyla görevlerini ifa ederek esenlikle yurda geri dönmesi için her ayinde tekrarladığımız beka dualarımızı yineliyoruz" denmişti. 

Kategoriler

Güncel