Hrant Dink Vakfı'nın düzenlediği Kayseri konferansı yasaklandı

Hrant Dink Vakfı tarafından düzenlenen, 18-19 Ekim tarihlerinde Vakfın salonunda yapılacak 'Kayseri ve Çevresi Toplumsal, Kültürel ve Ekonomik Tarihi Konferansı' Şişli Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Konuya dair Hrant Dink Vakfı tarafından yapılan açıklama şöyle:

"18 ve 19 Ekim’de Hrant Dink Vakfı Havak Salonu’nda yapılacak 'Kayseri ve Çevresi: Toplumsal, Kültürel ve Ekonomik Tarihi Konferansı' yasaklandı!

Kamuoyunun yakından takip ettiği üzere, daha önce Kayseri’de yapılması planlanan konferans Kayseri Valiliği’nin müdahalesiyle yasaklanmıştı. Bunun üzerine, Vakfımızın Yönetim Kurulu konferansın İstanbul’da yapılmasına karar verdi.

Yarın yapılacak konferansın tüm hazırlıkları tamamlanmış, konuşmacıların tümü gerek Türkiye gerek dünyanın dört bir yanından İstanbul’a gelmişken, bugün 17 Ekim Perşembe günü saat 17.08’de Şişli Kaymakamlığı’ndan Vakfa bildirilen yasaklama tebliğinde gerekçe belirtilmemiştir.

Türkiye ve yurt dışından birçok akademisyenin değerli sunumlarıyla bilimsel veriler ışığında gerçekleştirilecek 'Kayseri ve Çevresi: Toplumsal, Kültürel ve Ekonomik Tarihi Konferansı’nın yasaklandığını üzülerek kamuoyuyla paylaşıyoruz."

 

Kategoriler

Güncel