ABD Başkan Yardımcısı Pence: ABD ve Türkiye Suriye'de ateşkes için anlaştı

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence "ABD ve Türkiye Suriye'de ateşkes için anlaştı. YPG 120 saat içerisinde çekilecek" dedi.


ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la başbaşa  ve heyetler arası görüşme sonrası Ankara'da ABD Büyükelçiliği'nde açıklama yaptı. Pence şöyle dedi.
"ABD Başkanı Donald Trump Türkiye'ye müzakere çağrısında bulundu. Başkan Trump'ın güçlü liderliği sayesinde, ABD ve Türkiye ateşkes için anlaşmıştır. Barış Pınarı operasyonuna ara verilecektir. YPG 120 saat içerisinde çekilecek."

Yaptırımlar ve iki ülke arasındaki ilişkilerle ilgili soru üzerine Pence, “Türkiye’ye yeni yaptırımlar olmayacak. Ekonomik yaptırımlar geri çekilecek. Başkan Trump Türkiye konusunda çok net. ABD Türkiye’nin Suriye’deki operasyonuna karşıdır. Ayrıca her iki lider arasındaki ilişkiler bu anlaşmayı sağladı” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise  "PKK/YPG'nin 120 saat içinde çıkması için Barış Pınarı Operasyonuna ara vereceğiz, bu bir ateşkes değildir" dedi. 

Çavuşoğlu "Fırat'ın doğusunda DEAŞ ile mücadele konusunda da eş güdüm ve iş birliği içinde çalışacağız. Ara vermek demek, bizim askerimizin ve oradaki güçlerimizin çekilmesi demek değildir. Biz orada olacağız, var olmaya devam edeceğiz. Pence'in söylediği gibi biz oraya girmeyeceğiz gibi bir şey demedik. Bizim Kobani veya başka bir taahhüdümüz olmadı" diye konuştu. 

Kategoriler

Güncel