Kitap ԳԻՐՔ KASIM: Setrak Efendi’nin II. Abdülhamit’le imtihanı

Bu sayımıza şair ve yazar Kadri Öztopçu’nun dördüncü öykü kitabı ‘Kimsenin Bilmediği İnsanlar’la başlıyoruz. ‘Kimsenin Bilmediği İnsanlar’, kenarda kalmışları, yalnızları anlatırken bulup çıkarttığı detaylarla, diyalog ve anlatıcıya gösterdiği özenle dikkati çekiyor. Banu Yıldıran Genç yazdı. 

2019 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi Peter Handke’nin henüz 25 yaşındayken yayınladığı oyunu ‘Kaspar’; şiddet, işkence,faşizm, mülteciler gibi fazlasıyla aşina olduğumuz kavramlar üzerine çok şey söylüyor. Murat Cankara yazdı. 

Cem Gök, ‘Bizim Ali’de 10 Ekim 2015’teki Ankara katliamında hayatını kaybedenlerden Ali Kitapcı’nın hikâyesini onu yakından tanıyanların tanıklığıyla anlatıyor. Özlem Akarsu Çelik yazdı. 

Selim Açan, ‘Bitmedi Daha…’ adını taşıyan ilk anı kitabında 1968’den 1980’e kadar olan yaşamını anlatıyordu. İkinci kitabı ‘Sürüyor O Kavga’da 12 Eylül darbesinden 2000’li yılların sonuna kadar olan dönemi aktarıyor. Açan’ın anılarında 1980’lerden 2000’lerin ortalarına kadar cezaevlerinden, içinde bulunduğu hareketin örgütsel sorunlarına, iç hesaplaşmalara kadar pek çok dikkat çekici anı var. Sadık Güleç yazdı. 

Keyifli okumalar.

Ferda Balancar

ferda@agos.com.tr

Kategoriler

Kitap ԳԻՐՔ

Etiketler

Kirk