Hrant Dink Cinayeti Davası sürüyor

Kamu görevlilerinin yargılandığı Hrant Dink Cinayeti Davası’na bu hafta devam edilecek. Celse 26-27-28 Kasım tarihlerinde üç gün boyunca sürecek. Bu celsede önceki celselerde olduğu gibi tanıkların dinlenmesi bekleniyor.

Celsede ilk gün Trabzon Jandarma Komutanlığı’ndan Hasan Gözalan, Uğur Erdoğan ve Mustafa Sabri Şahin’in tanık olarak dinlenmesi bekleniyor. Aynı gün emniyet görevlisi Yunus Dolar’ın da tanık olarak dinlenmesi planlanıyor. 
İkinci gün Mustafa İlhan, Sebahattin Artun, Mustafa Kuraş ve Fuat Kömüncü’nün tanık olarak dinlenmesi bekleniyor. Üçüncü gün ise Fikri Yalman ve İsmail Günay’ın tanık olarak dinlenmesi planlanıyor. İkinci günkü oturumda Samsun’da Ogün Samast ile güvenlik güçleri görevlilerinin fotoğraf çektirmesi konusuyla ilgili tanıklıkların ele alınması planlanıyor. Bu çerçevede dönemin Samsun İl Jandarma Komutanı ve Samsun İl Emniyet Müdürü’nün de tanık olarak ifade vermesi bekleniyor. 
Mahkeme’nin MİT mensuplarını tanıklığa çağırması konusunda ise MİT’ten cevabi yazı gelmemesi nedeniyle bir gelişme yaşanmamıştı. 
Mahkeme heyeti, geçtiğimiz celse savcılık tarafından talep edilen  MİT mensuplarının tanık olarak dinlenilmesinden vazgeçilmesi konusunu daha sonra karara bağlayacağını açıklamıştı. Dink Ailesi avukatları ise savcılığın bu talibine itiraz etmişlerdi. 
Hrant’ın Arkadaşları grubu da 26 Kasım Salı sabahı bir kez daha seslendirilecek  adalet talebi için saat 10.00'da Çağlayan Adliyesi C Kapısı önünde buluşma çağrısında bulundu. 

Kategoriler

Güncel