Paşinyan Venedik'te Mıkhitarist Birliği'ni ziyaret etti

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan İtalya ziyareti çerçevesinde  Venedik'te Mıkhitarist Birliği'nin merkezi San Lazzaro Adası'nı (Surp Ğazaros) ziyaret etti.  Paşinyan'a Kerabaydzar Levon Zekiyan eşlik etti.

Paşinyan'a merkezi gezerken Mıkhitarist (Mıkhitaryan) Birliği Papalık Nezdindeki Temsilcisi ve Türkiye'de Katolik Ermenilerin Ruhani Önderi Başpiskopos (Kerabaydzar) Levon Zekiyan eşlik etti. Zekiyan yakın zamanda meydana gelen Venedik'teki sel baskının birliğin merkezini de etkilediğini söyledi.  Kerabaydzar Zekiyan'a göre binanın zemin katını su bastı, güney kapısı yıkıldı ve bazı el yazmaları ile değerli objeler hasar gördü.  Zekiyan bununla birlikte birliğin merkezinin kültürel anlamda ciddi zarar görmediğini söyledi. Halen hasar tespit çalışmaları sürüyor. 

Başbakan Paşinyan ziyaretinde Mıkhitarist Birliği ile  dayanışmasını dile getirdi ve geri dönüşü olmayan bir kayıp yaşanmaması nedeniyle mutluluğunu ifade etti. Paşinyan birlikte edilen duadan sonra birliğin kütüphanesini ziyaret etti ve “Altın Kitap”a  duygularını yazdı

Paşinyan, “Selden etkilenen Mıkhitarist Birliği'ne desteğimizi sunmaya geldik.  Ermeni halkının, modern eğitim, bilim ve sanat kaynaklarından biri olan Mıkhitarist Birliği'ne takdirini ifade etmek isterim. Ermenilerin kimliğinin Anavatan'da tehlikeye girdiği zamanlarda Mıkhitaristler dilimizi, tarihimizi ve kimliğimizi koruyan bir tapınak haline geldi. Kendini bu görev adayanlar önünde saygıyla eğiliyorum."

Başbakan Paşinyan daha sonra  Kerabaydzar Levon Zekiyan ile  biraraya geldi. 

(Mıkhitarist Birliği tarihi hakkında )

Kategoriler

Güncel