Elazığ Depremi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi

Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi. Sürsürü Mahallesi'ndeki enkaz çalışmalarında son cansız bedene de ulaşıldı.

Deprem, 24 Ocak Cuma günü saat 20.55'te yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Elazığ Sivrice merkezli deprem, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Tunceli, Samsun, Tokat, Çorum, Sivas, Niğde, Kayseri Kırşehir, Trabzon, Ordu ve Giresun'da da hissedildi.

Enkazdan sağ çıkarılan kişi sayısı 45.

Elazığ'da Sürsürü Mahallesi'ndeki enkaz arama çalışmaları üçüncü günde de devam etti.  Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek Apartmanı enkazında sürdürülen çalışmalarda son olarak enkaz altındaki son cansız bedene de ulaşıldı. Böylece depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi. 

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, ''Elimizdeki bilgilere göre enkazdaki son vatandaşımızın da cansız bedenine ulaşıldı. Şimdi enkazdaki tarama faaliyetimiz devam ediyor'' dedi.

Şimdiye kadar 45 kişi enkazdan sağ kurtarıldı.  Deprem sonrası hastanelere başvuran 1607 kişiden 1520’si taburcu edildi. Tedavisi yoğun bakımda devam eden 16 yaralının da hayati tehlikesi olmadığı belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 16'sı yoğun bakımda 86 yaralı olduğunu söyledi. Koca kurtarılma çalışmaları televizyonlara yansıyan Azize Çelik, eşi ve 2 çocuğunun durumunun iyi olduğunu belirtti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ise "Elazığ'da 2 bin yeni konut yapacağız. Saha ve zemin etüt çalışmaları bugün itibarıyla başladı" diye konuştu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Evi tamamen yıkılana 41 bin lira yardım yapılacak. Orta hasarlı ev için 5 bin TL ödenecek, 27 bin TL güçlendirme kredisi verilecek." dedi. 

Adalet Bakanlığı Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz kurumundaki 814 hükümlü ve tutuklunun tedbiren Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki cezaevlerine nakledildiğini açıkladı. Ayrıca Sivrice kadın Cezaevi de boşaltılıyor. 

Deprem sonrası bölgede büyüklüğü 4'ün üzerinde olan 21 deprem meydana geldi. Toplam artçı deprem sayısı 948 oldu.

Arama kurtarma ve afet sonrası barınma çalışmalarını koordine eden İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre depremden etkilenen Elazığ ve Sivrice'de 76 bina yıkıldı, 645 bina ise ağır hasar aldı. Acil olarak 12 binanın yıkılmasına karar verildi.

Kategoriler

Güncel