Ermenistan'dan Türkiye'ye taziye mesajı

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Türkiye’de yaşanan şiddetli depremden dolayı üzüntüsünü ifade ederek resmi telegram hesabından taziye mesajı yayınladı.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “Bu korkunç depremde hayatı kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyip derin üzüntümüzü ifade ediyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz ve hasar gören bölgelerin en kısa zamanda ayağa kalkmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

31 ülkenin dışişleri bakanları ile 17 ülkenin dışişleri bakanlıkları sosyal medya hesapları Twitter'dan başsağlığı dileğinde bulundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti ve yardıma hazır olduklarını bildirdi.

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva Çavuşoğlu'nu telefonla arayarak, yardıma hazır olduklarını vurguladı.

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov, "Kalplerimiz Türk dostlarımızla, güçlü kal Türkiye." mesajını paylaştı.


Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov da bakanlık kanalıyla paylaştığı mesajında, "Elazığ'daki deprem dolayısıyla başsağlığı diliyorum. Olabilecek ihtiyaçlarınız için her türlü yardıma hazırız." ifadesini kullandı.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da "Yakın müttefikimiz ve dostumuzla tam dayanışma içerisindeyiz. Türk halkının ve özelikle mağdur ailelerin üzüntülerini paylaşıyoruz ve tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz." denildi.

Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı  ise 39 olarak açıklandı. Sağ olarak kurtarılan kişi sayısı 45. Sürsürü ilçesinde enkaz çalışmaları devam ediyor.

Kategoriler

Güncel