İranlı ve Türkiyeli sanatçılar Depo’da buluştu

Depo, İran ve Türkiye’den görsel sanatlar alanında çalışan 16 sanatçının eserlerinin yer aldığı ‘Yukarıda Sis Aşağıda Toz Bulutu’ başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Anadolu Kültür’ün yürütücülüğünde hazırlanan sergi, görsel sanatçılar Golnar Tabibzadeh ve Merve Ünsal’ın küratörlüğünde 30 Ocak’ta açıldı.

Sergi aslında devam eden süreç odaklı bir proje.

Sanatçıların fikirlerini paylaşabileceği ve yeni iletişim ağları oluşturabileceği bir ortam yaratmak amacıyla oluşturulan ‘Yukarıda Sis Aşağıda Toz Bulutu’ için, 15 katılımcı, Ekim 2019’da üç gün boyunca İstanbul’da bir araya gelerek, işbirliği içinde çalışmayı tecrübe etti. Ocak ayının son günlerinde tekrar buluşan fotoğrafçılar, Depo’nun sergi alanı olarak kullanılan iki katına yerleşip, sergileme alanlarında kullanılan yöntem ve temsiller üzerine birlikte çalışıyorlar.
Sergide Sara Abri, Hedieh Ahmadi, Serminaz Barseghian, Şafak Çatalbaş, Didem Erbaş, Forough Fami, Ece Gökalp, Gözde İlkin, Ayfer Karabıyık, Gelareh Kiazand, Reyhaneh Mehrad, Neda Razavipour, Setareh Shahbazi, Golnar Tabibzadeh, Merve Ünsal ve Derya Yıldız’ın çalışmaları yer alıyor.

Depo, iki ay boyunca bu sürecin kayıt, kalıntı ve yapılarına ev sahipliği yapacak.

Kategoriler

Kültür Sanat