Ermenistan Corona virüsü nedeniyle İran sınırını kapattı

Ermenistan İran'da görülen Corona virüsü vakaları nedeniyle İran sınırını kapattı. THY İran'a yaptığı Tahran dışındaki seferleri 27 Şubat'a kadar iptal ederken; Tahran seferlerinin sayısını ise azalttı. Irak Sağlık Bakanlığı ülkede ilk Corona virüs vakasının tespit edildiğini açıkladı.İtalya'da hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor.

Başbakan Paşinyan'ın Facebook'tan yaptığı açıklamaya göre İran ile sınır iki haftalığına kapatılırken, bu ülke ile hava trafiğinde de kısıtlamaya gidildi.

Paşinyan “Ermenistan'da herhangi bir Coronavirüs enfeksiyonu vakamız olmadığına dikkat çekiyorum ve umarım olmayacak. Ermenistan, Coronavirüsün doğru teşhisi için gerekli tüm teknik ve profesyonel kaynaklara sahiptir ”dedi.

İran son olarak virüs nedeniyle 95 kişinin virüse yakalandığını 16 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Virüse maruz kalanların büyük çoğunluğu İran'ın Kum kentinde yaşıyor.  İran Sağlık Bakanı Said Namaki virüsün Çin ile ticari bağlantıları olan  bir işadamı nedeniyle Kum kentine geldiğini söyledi. Bakan, virüs nedeniyle hayatını kaybeden işadamının uçuşlar askıya alınmasına rağmen dolaylı yollardan Çin'e  gidip geldiğini açıkladı.  

Türkiye de Corona virüsü nedeniyle İran ile sınırlarını kapatmış durumda. THY İran'a yaptığı Tahran dışındaki seferleri 27 Şubat'a kadar iptal ederken; Tahran seferlerinin sayısını ise azalttı.

Bu arada Irak Sağlık Bakanlığı Irak'taki ilk Corona virüs vakasının tespit edildiğini açıkladı. Açıklamada hastanın Necef kentinde yaşayan bir İranlı ilahiyat öğrencisi olduğu belirtildi.

İtalya'da salgın nedeniyle 7 kişi hayatını kaybetti. Virüsün bulaştığı kişilerin sayısı 220'ye ulaştı. Virüsün en fazla görüldüğü Lombardia ve Veneto bölgelerinde yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı 11 kasabaya giriş-çıkış yasağı getirildi. Bölgedeki birçok kentte eğitim ve öğretime bir haftalığına ara verilirken, Milano'nun Duomo Katedrali başta olmak üzere pek çok kilisenin de ziyarete kapatıldığı bildirildi.

Güney Kore Çin dışında vakanan en çok görüldüğü ülke. Hükümet 231 yeni vaka bildirdi böylece toplam vaka sayısı 977'ye'e yükseldi. Güney Kore'de hayatanı kaybedenlerin sayısı ise yedi.

Japonya'da vaka sayısı 773. Bunların çoğu Tokyo yakınlarında karantinaya alınan turist gemisiyle bağlantılı. Bu gemideki üçüncü yolcu da hayatını kaybetti.

Çin'de vaka sayısı 77.150. Hayatını kaybedenlerin sayısı 2.663'e yükseldi. Virüsün merkezi konumundaki Hubei'de son olarak 11 yeni vaka kaydedildi. Bu, günlük raporların yayınlanmasından bu yana en düşük sayı. Dünya Sağlık Örgütü de virüsün 23 Ocak ile 2 Şubat arasında zirve seviyelerini gördüğünü söyledi. 

Afganistan, Bahreyn, Kuveyt ve Umman'da da vakalara rastlandı. 

Uzmanlar virüsün kişiden kişiye herhangi bir semptom göstermeden bulaştığına, bunun da salgının takibini güçleştirdiğine dikkat çekiyor. (Reuters, Euronews)

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan