Tahran'dan gelen THY uçağı virüs şüphesiyle Ankara'ya indi

THY'nin Tahran-İstanbul seferini yapan uçağı corona virüsü şüphesiyle Ankara'ya acil iniş yaptı.

THY'nin Tahran-İstanbul seferini yapan uçağı koronavirüs şüphesiyle Ankara'ya yönlendirilerek Esenboğa Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Reuters'a bilgi veren konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, uçağın Sağlık Bakanlığı'nın talebi üzerine Ankara'ya yönlendirildiğini söyledi.

Uçaktaki 17 yolcuda corona virüsü şüphesi bulunduğu; yolcuların Ankara'da karantina altına alınacağı belirtildi. Esenboğa Havalimanı'nda olağanüstü hal ilan edildi. Edinilen bilgilere göre Kum kentinden gelen 12 yolcunun ateşi sınırın üstünde. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, THY'ye ait uçakla gelen 132 Türk yolcu ve mürettebatın karantina için Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledileceğini söyledi. 

İran'da ise Sağlık Bakanlığı sözcüsü Kianoush Jahanpour corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 16'ya yükselmesinin ardından İranlılara evlerinden çıkmama çağrısında bulundu. Jahanpour devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "İnsanların evde kalması daha güvenli olacak. Son 24 saat içinde Kum şehrinde 16 kişi olmak üzere 34 vaka teyit edildi" dedi. İran'da ölü sayısı 16'ya ulaştı ve İran genelinde 95 kişiye corona virüsü bulaştı.

THY  corona virüsü  salgını nedeniyle daha önce 27 Şubat'a kadar durdurduğunu açıkladığı Tahran harici İran seferlerini 10 Mart'a kadar iptal ettiğini duyurmuştu. THY ayrıca resmi makamlarca alınan karar gereği son 14 gün içerisinde Çin ya da İran'da bulunmuş yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye'ye kabul edilmeyeceğini hatırlattı.

ABD ise corona virüsü ile mücadele etmek için 2.5 milyar dolarlık bütçe ayırıyor. Bu bütçenin 1 milyar doları hastalığa karşı bir aşı geliştirilmesinde kullanılacak. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Kongre'den talep edilen bütçenin 1 milyar dolardan fazla kısmının koronavirüs aşısı geliştirilmesi için ayrılacağı belirtilirken; bütçenin geri kalanının tedaviye ve maskeler gibi kişisel koruyucu ekipmanların stoklanmasına ayrılacağı belirtildi.

Güney Kore'de ise aynı kiliseye giden birkaç kişide corona virüsüne  rastlanmasını ardından yaklaşık 200,000 kişilik cemaat corona virüsü testine tabi tutulacak.

Kategoriler

Güncel