NATO: Türkiye ile dayanışma içindeyiz

İdlib'de TSK mensubu 33 askerin Suriye rejimi saldırısında hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye'nin talebi üzerine NATO'da bir toplanttı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ve Suriye'yi İdlib'deki taarruzu durdurmaya çağırdı ve NATO'nun Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu açıkladı.

Stoltenberg NATO büyükelçilerinin toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında "Rusya ve Suriye rejimini taarruzunu, ayrım gözetmeyen hava saldırılarını durdurmaya çağırıyoruz ... Rusya ve Suriye'yi uluslararası hukuka tam olarak saygı duymaya çağırıyoruz" dedi.

Stoltenberg "Suriye ve Rusya'yı, Suriye'deki çatışmaya barışçıl bir çözüm bulmak için BM liderliğindeki çabalara tam olarak katılmaya çağırıyoruz" dedi.

Bu arada Rusya ve Türkiye heyetleri arasında İdlib konusunda iki gündür süren görüşmelere bugün de devam edilecek. Türk diplomatik kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmeler bugün saat 1600'da Ankara'da Dışişleri Bakanlığı'nda sürdürülecek. Her iki ülke heyetleri son iki gündür Suriye'nin İdlib kentinde tansiyonu düşürmek için bir ara geliyordu.

Kategoriler

Güncel