Almanya çocuk yaştaki göçmenleri kabul edecek

Alman Hükümeti Yunan Adaları'nda bulunun reşit olmayan yaştaki göçmenleri ülkeye kabul etme kararı aldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve koalisyon ortakları gece yaptıkları toplantıda göçmen krizi ile ilgili olarak Yunanistan'a yardım etmek adına adalarda bulunan reşit olmayan yaştaki göçmenleri ülkeye kabul etme kararı aldı. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, bu çocukların Almanya’ya yerleştirilmesinin bir Avrupa çözümü çerçevesinde gerçekleştirileceği kaydedildi.

Ege adalarında "zor insani koşullar altında" altında yaşayan, sayısı bin ile bin 500 arasında olduğu tahmin edilen sığınmacı çocukların gönüllü olacak Avrupa ülkelerine dağıtılması öngörülüyor. Söz konusu çocuklar ya ciddi bir hastalık nedeniyle acil müdahaleye ihtiyaç duyuyor ya da 14 yaşından küçük ve yanında bir yetişkin bulunmuyor. Bunların büyük bölümünü ise kız çocuklarının oluşturduğu belirtiliyor.

Yapılan açıklamada önümüzdeki günlerde Avrupa’da "bu işe gönüllülerden oluşan bir koalisyonun" söz konusu çocukların yerleştirilmesini organize edeceği ve Almanya’nın da bu konuda "uygun bir oranda" yardımda bulunmaya hazır olduğu kaydedildi.

Koalisyon ortağı SPD'nin Eş Genel Başkanı Saskia Esken Alman kamu televizyonu ZDF’e verdiği demeçte "Çocuklar konusunda uzlaşmaya varmamız utanç verici derecede uzun sürdü" diye konuştu. Saskia Esken, Türkiye'ye de mülteciler konusunda daha fazla maddi yardım yapılması gerektiğini söyledi. Esken "Oradaki desteğimizi de yükseltmemiz gerekecek. Kaçan ve Türkiye’nin kabul edip, barındırıp, beslediği kişilerin sayısı giderek artıyor" dedi.

(Deutsche Welle)

Kategoriler

Güncel