HDP'li beş belediyeye kayyım atandı, eşbaşkanlar gözaltına alındı

HDP’li Batman, Silvan, Lice, Eğil ve Ergani belediye eşbaşkanları görevden alınarak yerlerine kayyım atanırken, belediye eşbaşkanları da evleri basılarak gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde bulunan Batman, Silvan, Lice, Eğil ve Ergani belediyelerine İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kayyım atandı. Belediye binaları sabah saatlerinde polislerce ablukaya alınırken, belediyelerin önündeki caddeler trafiğe kapatıldı, belediyelere giden personeller de binalara alınmayarak evlerine gönderildi. Belediyelere kayyım atamalarıyla birlikte belediye eşbaşkanlarının da evlerine baskınlar düzenlendi. Evlerine baskın yapılan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak, Eğil Belediye Eşbaşkanı Mustafa Akkul ve Ergani Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya gözaltına alındı. 

Batman Belediyesi’nin çevresi polis bariyerleriyle kapatılırken, belediye önündeki cadda çift yönlü trafiğe kapatıldı. Çok sayıda polis ile birlikte zırhlı araç belediyenin çevresine konumlandırıldı. Kayyım atamasına belediye önünde tepki gösteren HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran ile bir gruba polis müdahale etti. Polis müdahalesinde HDP İl Eşbaşkanları Fatma Ablay ve Ömer Kulplu ile birlikte yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı. (Mezopotamya Ajansı)

Kategoriler

Güncel