Japonya olağanüstü hal ilan ediyor

Japonya Başbakanı Abe, bir aylık süreyle olağanüstü hal ilan etmeye hazırlanıyor. Ayrıca yaklaşık 1 trilyon dolar değerinde destek paketi açıklanacak.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, nüfusun yoğun olduğu merkezlerdeki koronavirüs enfeksiyonlarında endişe verici artışı sınırlamak için olağanüstü hal ilan etmeye hazırlanırken, hükümetinin insanların hayatlarını korumak için elinden gelenin en iyisini yapacağına söz verdi. 

Abe, günün erken saatlerde uzmanlar panelinden onay aldıktan sonra başkent Tokyo ve diğer altı eyalette yaklaşık bir aylık süreyle olağanüstü hal ilan edecek.

Abe kabinesi pandeminin ve acil durum kısıtlamalarının dünyanın üçüncü en büyük ekonomisi üzerindeki ağır etkisini hafifletmek için Japonya'nın üretiminin %20'sine eşit olan 108 trilyon yen (990 milyar dolar) değerinde büyük destek paketine nihai şeklini verecek. 

Abe parlamentoya yaptığı açıklamada, "Olağanüstü hal ilan etmeye karar verdik, çünkü ülke çapında koronavirüsün hızlı bir şekilde yayılmasının hayatlar ve ekonomi üzerinde büyük bir etki yaratacağını sonucuna vardık" dedi.  

Abe "İnsanların yaşamlarının ve sağlığının korunmasına öncelik vereceğiz ve bölge hükümetleri ile yakın çalışacağız" dedi.
Tokyo'da koronavirüs enfeksiyonları geçen hafta 2 kattan fazla artışla 1,116'ya çıktı. Bu rakam ülkedeki en yüksek rakamı oluşturuyor. Ülke çapında, vaka sayısı 4,000'i aşarken, ölü sayısı 93 oldu. (Reuters)

Kategoriler

Güncel