Soylu'nun istifası kabul edilmedi

Geçtiğimiz haftasonu aniden ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile ilgili eleştiriler üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa etti, ancak istifa Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmedi.

Aniden alınan haftasonu sokağa çıkma yasağı kararı sonucu yaşanan izdiham koronavirüs  vaka sayısının artacağı endişelerine yol açarken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kararın uygulamasında sorumluluğu olduğunu belirterek istifa etti. Soylu'nun istifası Cumhurbaşkanı Tayyip  Erdoğan tarafından kabul edilmedi. 

Cuma gecesi 63 milyondan fazla kişinin yaşadığı 31 ilde, sadece iki saat öncesinden haber verilerek hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Aniden getirilen ve istisnai koşulları halk ile paylaşılmayan sokağa çıkma yasağı ile İstanbul ve pek çok kentte market ve gıda satan yerlerin önünde kuyruklar oluşurken, virüsün yayılmasını yavaşlatan sosyal mesafe kurallarına da pek çok kişi riayet etmedi.

Soylu istifasını dün gece Twitter mesajıyla duyurarak, "(kararın) uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir. Başlagıçta kısıtla saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yürütülen bu süreçle uyuşmadı. Yaşadığım onca tecrübe... böyle görüntülere yol açmamalıydı" dedi.

Soylu'dan iki buçuk saat kadar sonra Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Terör örgütlerinin ülkemizdeki eylem kapasitelerinin önemli ölçüde azaltılmasında sayın bakanımızın yürüttüğü kararlı mücadelenin büyük payı vardır... Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir" denildi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Cumartesi ve Pazar günleri 70,000'e yakın test yapıldı ve sırasıyla 5,138 ve 4,789 yeni vaka tespit edildi. Yeni vaka sayısı salgının resmen başladığı 10 Mart'tan itibaren en yüksek seviyeye ulaşmış oldu.

Ölenlerin sayısı ise Cuma günü 1,000'i geçerek Cumartesi ve Pazar günleri sırasıyla 95 ve 97 oldu. Yoğun bakımdaki toplam hasta sayısı ilk defa Cumartesi günü azaldıktan sonra Pazar günü tekrar artış kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, dün CNN Türk televizyonunda hafta sonu sokağa çıkma yasağının tekrarlanıp tekrarlanmayacağı sorusuna, "Bununla ilgili kararlar biraz olayın seyrine göre şekillenir. Olabilir tekrar olabilir. Olayın seyrine göre izlememiz gereken bir konu" cevabını verdi. 

                    

Kategoriler

Güncel