AKM'de restorasyon yangını

Atatürk Kültür Merkezi'nde ( AKM ) çıkan yangın söndürüldü. Yangının tadilat çalışmaları yapılırken çıktığı bildirildi. Taksim'deki AKM 'nin havalandırma boşluğunda çıkan yangın söndürüldü. Restorasyon çalışmalarının devam ettiği AKM 'de yangın havalandırma bölümünde çıktı. İhbar üzerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilerek yangını söndürdü.

Yangının sebebi

İlk belirlemelere göre yangın AKM ’de bir süredir devam eden onarım çalışmalarından kaynaklandı. Duvar ve tavanlardan sökülen izolasyon malzemelerinin tutuştuğu ve içeride yoğun bir kimyasal kokusu olduğu belirtiliyor. Radikal 'in görüştüğü İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili olay yerinde olduğunu sabotaj ihtimalinin bulunmadığını, devam eden onarım çalışmalarından kaynaklı bir yangın olduğunu söyledi. Halen dumanların tüttüğü AKM 'nin onarımına bir süre önce Sabancı Vakfı ’nın sponsorluğunda başlanmıştı.

Demircan: ekipler üç dakika içinde geldi

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AKM 'deki yangının nedenini açıkladı. Demircan açıklamasında 'Normalde havalandırma borusunu ekipler kendileri kesiyorlar. Onu keserken içindeki madde o temastan dolayı yanmaya başladı' dedi. Demircan açıklamalarına şöyle devam etti: 'Havalandırma borusu hemen dumana dönüyorlar. Tabi havalandırma borusu olduğu için, bina dışındaki tahliye bacaları faal olduğu için ciddi bir kokuya döndü. Yetkililer üç dakika içerisinde müdahil oldular. Zaten içeride çalışan ekibimiz vardı. Ama sevindirici olan şu, üç dakikada müdahale edildiğinden kimseye zarar gelmedi, ölüm yok. Burada sökülen değiştirilen maddeye de bir zararı olmadı. Ekipler burada, herhangi bir sorun yaşanmadı.'

Akm belirlenen tarihte açılacak

Yangının restorasyon çalışmalarında bir gecikme yaşatmayacağını belirten Demircan, ' AKM belirlenen tarihte açılacak' diye konuştu.

Kategoriler

Güncel Türkiye