Ortodokslar ve Süryaniler Paskalya Yortusu'nu kutluyor

Hıristiyan dünyasının en büyük bayramlarından Paskalya Yortusu, bu pazar Ortodoks ve Süryaniler tarafından kutlanıyor.

Batı Hıristiyanları ve Ermeni Apostolik ve Katolik Kilisesi Paskalya Yortusu'nu geçtiğimiz pazar kutlamıştı. Ortodoks ve Süryaniler ise bu pazar kutluyor. Ekümenik Patrik Bartholomeos dün Paskalya Yortusu için bir mesaj yayınladı. Patrik mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Aşılan her zorluk geride dersler bırakır. Bu günler de elbette bizleri olgunlaştıracak ve Tanrı yoluna yaklaştıracaktır. Daha adil, daha eşit, daha sevgi dolu bir dünyanın, Tanrı’nın yarattığı ekosisteme saygılı, daha mütevazı bir yaşamın yoluna sokacaktır. Muhtemelen, bundan sonra insanları öldürmek yerine yaşatmak için bütçeler yapılacaktır.

Sevgili gençler, hayat sürekli bir öğrenme ve gelişme sürecidir. Kendinizi her zaman daha iyiye doğru geliştirin. İyiye doğru atılan her adımınız sizleri Tanrı’ya doğru yaklaştırmaktadır. 

Bu sene Paskalya’yı daha manevi bir ortamda, insanlığın dünya üzerindeki durumunu ve geleceğini ciddi şekilde sorguladığı bir kaos ortamında karşılamaktayız. Düşmanımız belirsiz, gözle görülmez ama etkili. Ebedi dostumuz ve sığınağımız ise Tanrı ve bizleri O’nun yoluna götüren İsa Mesih’tir. 

İsa Mesih’in ölümü yenip tekrar bedenlenmesi gibi bizler de sevginin gücüyle yenilenerek uyanalım ve insanlığın selâmeti için iyiliği ve güzelliği dünyaya yayalım. 

Hepinizin Paskalya Bayramı Kutlu olsun."

Kategoriler

Güncel