Yayıncılar Birliği: Birçok yayınevi bu koşullarda 3 ay dayanabilir

Türkiye Yayıncılar Birliği koronavirüs sonrası oluşan koşullarda yayınevlerinin ne tür zorluklar yaşadığını tespit etmek için üyeleri ile bir anket yaptı. Anket sonucuna göre birçok yayınevi koşulların böyle sürmesi halinde ortalama 3 ay dayanabilecek.

Türkiye Yayıncılar Birliği, COVID-19 salgınının yayıncılık sektörü üzerindeki etkilerini görmek amacıyla, üyeleri arasında yaptığı “Koronavirüs’ün Yayıncılık Sektörüne Etkisi” başlıklı anketin sonuçlarını açıkladı.

Anketi cevaplayan yayınevlerinin satışlarının, adet bazında ortalama %63 düştüğü görülürken, mevcut personel pozisyonunda değişiklik yapmadan yayınevlerinin faaliyetlerini yürütmeye dayanma süresi ortalama 3 ay olarak ortaya çıktı. Bu süreçte sektörün kendi içinde dayanışma çağrısını yineleyen Türkiye Yayıncılar Birliği, #evdeyimokuyorum kampanyası ile herkesi, evde geçirilen vakti okuyarak değerlendirmeye ve kitapları, tedarik zincirinde zor günler yaşayan kitabevlerinden tedarik etmeye davet etti..

Türkiye Yayıncılar Birliği, taleplerini ise şöyle sıraladı: 

-Kısa dönem çalışma ödeneğinden öncelikli ve ivedilikle yararlandırılması,
-Açıklanan KGF ve benzeri banka kredilerinden yararlandırılmasına öncelik verilmesi,
-Kültür ve Turizm Bakanlığının açıkladığı kitap alım bütçesi sırasında ve bankalardaki kredilendirme sırasında, çok zor durumda olan sektörün vergi borcu sorgulamasından muaf tutularak hareket edilmesi 

Kategoriler

Kültür Sanat Güncel