Diplomat Rouben Shougarian hayatını kaybetti

Ermenistan'da Dışişleri Bakan Yardımcılığı dahil birçok görevde bulunan, çatışma çözümleri konusunda çalışmalar da yürütmüş diplomat ve akademisyen Rouben Shougarian dün hayatını kaybetti.

Diplomat, büyükelçi, bilim adamı ve Tufts Üniversitesi'nde öğretim üyeliği de yapmış  olan Rouben Shougarian, 58 yaşında ABD'de hayatını kaybetti

Haber,  oğlu Narek Shougarian tarafından Facebook'ta duyuruldu. Duyuruda  "Sevgi dolu babamız ve kocamız Büyükelçi Rouben Shougarian, geçen sabah felç geçirdikten sonra bu sabah Boston, Massachusetts'te hayatını kaybetti" dendi 

Shougarian Moskova'da doğdu.

Valery Brusov Rus ve Yabancı Diller Enstitüsü (1985) ve Erivan Devlet Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü (1989) bitirdi. Bir süre  Erivan Politeknik Enstitüsü'nde (1985-1990) İngilizce eğitmeni olarak çalıştı. Kasım 1991'den Temmuz 1992'ye kadar Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı yaptı.  1992-1993 yılları arasında Levon Ter Petrosyan döneminde Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü görevini yürüttü.

Shugaryan, 1993'ten 1999'a kadar Ermenistan'ın ABD büyükelçisiydi. 2001 yılında Dışişleri Bakan Yardımcılığı'na atandı. 2005-2008 yılları arasında, Shugaryan Ermenstan'ın İtalya Büyükelçisi olarak görev yaptı.

2008'den beri ABD'de ikamet ediyordu.

Hrant Dink Vakfı Shougarian'ın ölümünün ardından şu duyuruyu yaptı: "Büyükelçi Shougarian'ın kaybından derin bir üzüntü duyuyoruz. HDV ailesi olarak kendisini yakından tanıma ve kendisinden çok şey öğrenme fırsatı bulduğumuz için şanslı hissediyoruz.  Çatışma çözümleri alanında önemli bir uzman, diyaloğa yürekten inanan bir akademisyen ve en önemlisi karşılaşabileceğiniz en zarif insanlardan biri olan Baron Shougarian'ı saygıyla anıyoruz. Huzur içinde yatsın." 

Kategoriler

Güncel