Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in cenazesinde gözaltına alınanlar serbest

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için Gazi Cemevi’nde tören düzenlenmek isteyen kitleye polisler plastik mermi ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar para cezası verildikten sonra serbest bırakıldı.

Özgürce konser verebilmek ve baskıların sona ermesi için başlattığı ölüm orucu sonrası hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökcek'in cenazesi için biraraya gelen gruplar,  önce yürüyüş yapmak istedi bunun üzerine cemevinin etrafı polislerce sarıldı.

Cemevine Gökçek’in ailesinin de aralarında bulunduğu küçük bir grubun ve basın mensuplarının dışında kimsenin girişine izin verilmediği kaydedilirken, ablukaya tepki gösterenlere polis müdahale etti. 

Grup Yorum üyeleri Eren Erdem, Dilan Poyraz Gökçek’in de aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Cemevi morgunun kapısını kıran polisler, Gökçek’in cenazesini alıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla başka bir yere götürdü. 

O sırada Gökçek’in babasının, Grup Yorum üyelerinin ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Halkın Hukuk Bürosu daha sonra bu duyuruyu, “Ahmet Gökçek şu anda gözaltında değildir. İbrahim’in cenazesini almaya gitmektedir’’ şeklinde güncelledi. Cenazenin de daha sonra alınarak Kayseri’ye doğru yola çıkıldığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre İbrahim Gökçek'in cenazesi, Tuzla’da ailesine teslim edilip  defnedilmek üzere Kayseri’ye doğru yola çıkarıldı.  Gökçek’in kaçırılan cenazesinin Tuzla’da bulunan Mehmetçik Vakfı Tesislerinde aile fertleri, Grup Yorum üyeleri ve Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından oluşan 10 kişilik bir gruba teslim edildiği öğrenildi.

Cemevine yönelik polis müdahalesinde kalp hastası olduğu öğrenilen Berkay Köroğlu isimli bir genç atılan gaz bombalarının etkisiyle  uzun süre yerde baygın kaldı. Fenelaşan genç polisin cemevinden ayrılması ile ancak hastaneye kaldırılabilindi. Atılan gaz bombalarının etkisiyle fenalaşan bazı kişiler de yine ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kapı ve pencereleri kırılan cemevinin morguna girildiğinde yerlerde Gökçek’in kırılan tabutuna ait tahta parçaları olduğu görüldü.

Halkın Hukuk Bürosu'ndan yapılan son açıklamada, "Gazi Karakolundaki 2 si çocuk toplam 26 kişiye sosyal mesafe kuralı ihlalinden dolayı 1000 er tl para ceza kestikten sonra serbest bırakacaklar.." denildi. Halkın Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklamada gözaltına alınanların serbest bırakıldığı bilgisi paylaşıldı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu ile bazı Alevi örgütleri ve sivil toplum örgütü yöneticilerinin Cemevi önünde yaptıkları açıklama ile cenazeye ve cemevine yönelik polis müdahalesini protesto edildi. (Mezopotamya Ajansı, Ajanslar)

Kategoriler

Güncel