Bakırköy Ermeni Kilisesi'nin kapısı yakılmak istendi

Bakırköy Dznunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi'nin kapısı 8 Mayıs Cuma günü kimliği belirsiz bir kişi tarafından yakılmak istendi. Girişim başarısız kaldı.

Türkiye Ermeni Patrikliği'nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: 

"Cuma, 8 Mayıs 2020 günü sabahın erken saatlerinde, Bakırköy’de bulunan Dznunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi’nin sokak kapısı önünde üzücü bir olay meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi Kilise’nin Sokak kapısını ateşe vermeyi deneyerek kaçmıştır. Vakıf Yönetim Kurulu derhal Emniyet Güçleri’ne şikâyette bulunmuştur. Kilise Din Görevlisi Patrikliğimizi bilgilendirirken İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı da Patrikliğimizle temasa geçerek üzüntüsünü belirtmiş ve failin en kısa zamanda yakalanacağını belirtmiştir.
Patrikliğimiz, Kilise’de ve herhangi bir bölümünde veya kapısında, görevlilerde herhangi bir hasar oluşmamış olduğunu tespit etmiştir.
İstanbul Valiliği, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün açıklamasından da belli olduğu üzere zanlı ele geçirilmiş olup tahkikat devam etmektedir."

Sözcü gazetesini haberine göre güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, şüpheliyi kısa sürede belirledi. Kapıyı yakan kişinin M.K. olduğu anlaşıldı.

Gözaltına alınan M.K. emniyete götürüldü. İfadesinde ”Corona virüsünü bunlar başımıza bela ettiği için yaktım” dediği iddia edilen M.K.’nın yapılacak sorgunun ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: ”Dün sabah saatlerinde Cevizlik Mahallesi’ndeki Dzınunt Surp Asdvadzadzn Kilisesi dış giriş kapısının yakılmasına yönelik eylemin failinin yakalanması amacıyla, il emniyet müdürlüğümüzce başlatılan çalışmalarda, olayın şüphelisi M.K. adlı şahıs yakalanmıştır. Konuyla ilgili tahkikat sürdürülmektedir.”

Bakırköy Kilisesi'ne geçtiğimiz yıllarda da nefret saldırıları gerçekleştirilmiş, kapısına ayrımcılık ve nefret söylemi içeren ifadeler yazılmıştı.