Patrik Maşalyan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vakıf seçimleri mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mesajda, yedi yıldır yapılamayan azınlık vakıfları seçimlerini gündeme getirdi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2013 yılında, azınlık vakıflarının yönetim kurullarını seçimle belirlemeye imkan veren yönetmeliği, yenisini yayınlayacağı gerekçesiyle iptal etmişti. Ancak bu süre içinde yeni yönetmelik yayınlanmadığı için azınlık vakıfları yönetimlerini yenileyemiyor, bu nedenle sorunlar yaşanıyor

Patrikhane'den yapılan açıklamaya göre Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği bir mesajda bu konuyu da gündeme getirdi. Mesajda vakıf seçimleri konusunun çözüm beklediği dile getirildi. Patrikhane'den yapılan açıklamaya göre devlet tarafından bu konuda olumlu bir irade belirtildi. 

Patrikhane Sekreteryası imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

"Kadasetli Patrik Sahak II Hazretleri, Patrik seçiminin akabinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Külliye’de kabulünde kendilerine cemaatin önem arz eden sorunlarını iletmişler ve Sayın Cumhurbaşkanı ivedi çözüm için irade bildirerek gerekli talimatları vermişlerdi.

Patrik Hazretleri 22 Mayıs 2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’ye ilettiği bir not ile Corona Salgını süresince ülkenin içinde bulunduğu zor sürecin bir an önce aşılması ve normal sürece dönülmesini dilediklerini belirterek “Bu çetin günlerde yaşadığımız huzuru ve güvenceyi sizin önderliğinizde yürütülen muazzam çabaya ve emeğe borçluyuz” dedi.

Sayın Patrik, ayrıca ülkemiz önceliği olan Corona Salgını ertesinde cemaatimiz ile ilgili çözüm bekleyen, özellikle vakıf seçimleri sorununun da önemine işaret ederek. Gerekenin yapılacağına dair inancının tam olduğunu belirtti.

Bu önemli sorunların çözümü için konuların Devletimizin en üst makamının zaten gündeminde olduğunu, çözüm için olumlu irade belirtildiğini, bu yönde çalışmaların sürdürüldüğünü belirtir, öncelikli sağlık ve normalleşme süreci akabinde bu konuların ele alınarak çözüme ulaşacağına dair inancımızın tam olduğunu Cemaatimize duyururuz."

Kategoriler

Toplum